• Macron, care a depus sâmbătă jurământul pentru un al doilea mandat, va prezida principalul eveniment de duminică, de Ziua Victoriei, în Place de L’Etoile din Paris.
  • Marine Le Pen s-a anunțat drept candidată la alegerile legislative din iunie.
  • Le Pen, învinsă de Macron în turul doi al alegerilor din 24 aprilie, s-a prezentat drept principalul adversar al lui Macron.

Politiciana franceză de extremă dreapta Marine Le Pen a revenit duminică în lupta electorală, anunțându-se drept candidată la alegerile legislative din iunie, după săptămâni de tăcere de când a pierdut scrutinul prezidențial în fața lui Emmanuel Macron luna trecută.

„Sper că vom avea o prezență puternică în parlament pentru a conduce, încă o dată, lupta împotriva politicilor sociale pe care Emmanuel Macron vrea să le pună în aplicare”, a declarat ea, adăugând că va candida din nou în circumscripția sa nordică din Pas-de-Calais. Le Pen a vorbit în timpul unei vizite în orașul Hénin-Beaumont, marcând Ziua Victoriei – aniversarea victoriei Aliaților în 1945 asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Le Pen, învinsă de Macron în turul doi al alegerilor din 24 aprilie, s-a prezentat drept principalul adversar al președintelui centrist și l-a luat în vizor pe politicianul de stânga, Jean-Luc Melenchon. Melenchon, care s-a clasat pe locul al treilea în primul tur al alegerilor prezidențiale, conduce o coaliție de partide de stânga care speră să îl priveze pe Macron de o majoritate în parlament. Această alianță și-a lansat campania sâmbătă.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Realitatea este că Jean-Luc Melenchon a ajutat la alegerea lui Emmanuel Macron, așa că acest lucru discreditează complet capacitatea sa de a se poziționa ca adversar”, a declarat Le Pen, subliniind dezacordul său cu politicianul de stânga în ceea ce privește imigrația și problemele legate de lege și ordine publică.

Partidul lui Le Pen, Raliul Național (RN), deține în prezent doar șapte locuri în Adunarea Națională sau camera inferioară a parlamentului. Partidul, care a căutat în ultimii ani să își facă imaginea cunoscută, nu va forma o alianță cu expertul de extremă-dreapta devenit candidat la președinție Eric Zemmour și partidul său Reconquete.