• Guvernatorii BCE vor decide în vară dacă vor pune în practică proiectul unei monede digitale.
  • Președintele BCE spune că bancnotele și monedele vor fi în continuare disponibile.
  • Lagarde a mai spus că va urmări îndeaproape lansarea monede digitale Sand Dollar, care a avut loc recent, în Bahamas.

Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat că instituția pe care o conduce ar putea lansa o monedă digitală la mijlocul acestui deceniu dacă colegii săi politici aprobă proiectul în această vară, scrie Bloomberg.

„Întregul proces, ca să fim realiști, va dura, după părerea mea, încă patru ani sau poate chiar un pic mai mult”, a spus Lagarde ieri într-un interviu la postul TV Bloomberg.

BCE urmează să facă o analiză a celor 8.000 de răspunsuri pe care le-a primit în procesul de consultare publică cu privire la posibila lansare a unei monede digitale a băncii centrale. Analiza va fi trimisă Parlamentului European, iar apoi Consiliul guvernatorilor BCE va decide la jumătatea acestui an dacă va înainta cu experimentarea practică.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Decizia legată de lansarea unei monede digitale va fi luată după cel puțin șase luni sau până la un an după aceea, a mai spus Lagard.

„Este un efort de ordine tehnică și o schimbare fundamentală”, a spus Lagarde. „Trebuie să ne asigurăm că nu vom distruge vreun sistem, ci că vom îmbunătățim sistemul.”

De asemenea, numerarul va continua să existe, a adăugat ea.

Lagarde a mai spus că va urmări îndeaproape lansarea recentă, în Bahamas, a unei monede digitale, numite Sand Dollar.