• Autoritățile din Israel vor putea comunica datele personale ale persoanelor nevaccinate
  • Legea controversată a fost adoptată în parlamentul țării
  • Legea urmează să fie valabilă 3 luni sau până la finalul pandemiei și are scopul de a încuraja oamenii să se vaccineze

Parlamentul israelian a adoptat o lege controversată prin care ministerul Sănătății poate comunica autorităților locale datele personale ale presoanelor nevaccinate, cu scopul de a permite acestor organisme să încurajeze imunizarea populației, relatează AFP.

Legea a trecut cu 30 voturi „pentru” și 13 voturi „contra”.

Decizia a stârnit controverse, iar liderul Parditului Muncitoresc l-a acuzat pe premierul Benjamin Netanyahu că încalcă dreptul la confidențialitate asupra informațiilor medicale ale oamenilor. Parlamentul a precizat că aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri, decât acela de a încuraja populația să se vaccineze.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Israelul a relaxat restricțiile și a permis redeschiderea magazinelor, mall-urilor, bibliotecilor, muzeelor și atracțiilor turistice. Totuși, accesul în anumite locuri este permis doar cu prezentarea „pașaportului verde”, certificatul care atestă vaccinarea.

Necesitatea prezentării unui certificat de vaccinare, dar și aprobarea noii legi, sunt intens criticate în spațiul public de cetățeni, care spun că cei nevaccinați sunt discriminați.