- În SUA și Japonia se vând deja alimente modificate genetic.
- Unii oamenii de știință militează pentru folosirea metodei CRISPR.
- Cercetătorii din spatele metodei CRISPR au primit premiul Nobel în 2020.
- Editarea genetică ar putea reduce bolile animalelor și ar combate schimbările climatice.
Legea care permite vânzarea alimentelor modificate genetică a rămas în aer în Marea Britanie, din cauza alegerilor. Astfel, Japonia și SUA le-o iau înainte britanicilor.
Advertisment
Care-i miza? Animalele pot fi modificate să fie mai rezistente la boli și să nu mai aibă un impact pentru încălzirea globală. Aproape 15% din emisiile anuale de CO2 sunt produse de animalele de la ferme. Discuția s-a amplificat în ultimii ani datorită metodei CRISPR de editare genetică. Aceasta a fost premiată cu Nobel în 2020 și a deschis noi oportunități pentru oamenii de știință.
Dacă unii oameni de știință vor cât mai rapid implementată legislația pentru a testa editarea genetică a animalelor, opozanții tehnologiei spun că nu a fost demonstrat că editarea genetică este safe și nici dacă are un impact asupra bunăstării animalelor. Ambele părți doresc însă reguli clare.
Recomandări
Citește și
- Țara în care cărucioarele pentru câini se vând mai mult decât cele pentru copii. Peste 6 milioane de familii au animale de companie
- Chanel își reia prezentările de modă la Grand Palais după patru ani de așteptare. Casa de modă va investi peste 30 de milioane de euro în palat
- Jon Bon Jovi a fost filmat în timp ce ajuta o femeie „tulburată” să coboare de pe marginea unui pod din Nashville
Partenerii noștri