• În SUA și Japonia se vând deja alimente modificate genetic.
  • Unii oamenii de știință militează pentru folosirea metodei CRISPR.
  • Cercetătorii din spatele metodei CRISPR au primit premiul Nobel în 2020.
  • Editarea genetică ar putea reduce bolile animalelor și ar combate schimbările climatice.

Legea care permite vânzarea alimentelor modificate genetică a rămas în aer în Marea Britanie, din cauza alegerilor. Astfel, Japonia și SUA le-o iau înainte britanicilor.

Care-i miza? Animalele pot fi modificate să fie mai rezistente la boli și să nu mai aibă un impact pentru încălzirea globală. Aproape 15% din emisiile anuale de CO2 sunt produse de animalele de la ferme. Discuția s-a amplificat în ultimii ani datorită metodei CRISPR de editare genetică. Aceasta a fost premiată cu Nobel în 2020 și a deschis noi oportunități pentru oamenii de știință.

Dacă unii oameni de știință vor cât mai rapid implementată legislația pentru a testa editarea genetică a animalelor, opozanții tehnologiei spun că nu a fost demonstrat că editarea genetică este safe și nici dacă are un impact asupra bunăstării animalelor. Ambele părți doresc însă reguli clare.

Recomandări

PREMIUL NOBEL PT. MEDICINĂ
UCRAINA LOVEȘTE CRIMEEA
ISRAEL LUPTĂ SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ
PRIMAR MEXICAN UCIS
UN AN DE RĂZBOI, RESTUL ZILE
UN AN DE RĂZBOI, CÂTE ZILE

Citește și