• Donald Trump ar putea instaura legea marțială pentru a anula rezultatele alegerilor din SUA.
  • Aceste informații au fost negate de Donald Trump pe Twitter, sugerând că este o nouă încercare a presei de a emite „știri false”.
  • Războiul dintre republicani și democrați cu privire la frauda electorală este departe de a se fi încheiat.
  • Trump deține încă puterea în tabăra republicană, care va continua să aducă obiecții cu privire la fraudarea alegerilor.

Instaurarea legii marțiale ar putea fi singura carte pe care Donald Trump ar mai putea să o joace pentru a anula rezultatele alegerilor din SUA. Cu toate acestea, părerile republicanilor sunt împărțite.

Părăsește Washingtonul cu o serie întreagă de teorii ale conspirației și de lucruri atât de nefirești încât oamenii se întreabă ce este în neregulă cu acest om”, a spus senatorul republican din Utah.

Joe Biden a câștigat alegerile din 3 noiembrie cu 306 voturi la 232 în colegiul electoral și cu mai mult de 7 milioane de voturi la votul popular. 

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Cu toate acestea, Trump lansează planuri bizare pentru a rămâne în funcție, susținute de aliați precum fostul consilier pentru securitate națională Michael Flynn, pe care Trump l-a iertat pentru că a mințit FBI-ul și fostul primar din New York, Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui.

Nu este clar dacă Trump va încerca de fapt să-l instaleze Powell ca avocat special, funcție pe care procurorul general al SUA, și nu președintele, o numește.

Numeroși republicani, de la procurorul general plecat William Barr la guvernatori și oficiali de stat, au spus în repetate rânduri că nu există dovezi ale fraudei electorale în masă pe care o susține fără temei Trump.

Nu se va întâmpla”, a spus Romney pentru CNN. „Nu merge nicăieri. Și înțeleg că președintele se străduiește să încerce să găsească o modalitate de a obține un rezultat diferit de cel oferit de poporul american, dar este într-adevăr trist în multe privințe și jenant.”, a mai adăugat Romney.

Puterea lui Trump asupra republicanilor rămâne sigură

Barr a declarat pentru Associated Press luna aceasta că Departamentul Justiției și DHS au analizat mașinile de votare și au spus că „au fost programate pentru a distorsiona rezultatele alegerilor … și până acum, nu am văzut nimic care să demonstreze acest lucru”

Buletinele de vot pe hârtie au fost utilizate pentru a verifica rezultatele, inclusiv în Georgia, acolo unde au fost efectuate două audituri ale numărului de voturi, confirmând victoria lui Biden.

Flynn a mers și mai departe, sugerând că Trump ar putea impune legea marțială și ar putea folosi armata pentru a relua alegerile. 

Aceste informații au fost negate de Donald Trump pe Twitter, sugerând că este o nouă încercare a presei de a emite „știri false”.

 Trump, care a petrecut o mare parte a zilei de sâmbătă pe Twitter și a retweeted cererile de fraudă electorală, a răspuns pe Twitter.

Puterea lui Trump asupra partidului republican rămâne încă sigură, sugerând că membrii din Congres vor ridica obiecții cu privire la rezultatele colegiului electoral din 6 ianuarie. 

Astfel de obiecții vor fi în scopuri politice și nu vor reuși, probabil, să anuleze alegerile. Democrații dețin Camera și liderul majorității Senatului, Mitch McConnell, a declarat că va doborî obiecțiile în Senat.