• Camera Deputaților a aprobat marți seara Legea pensiilor cu 199 de voturi „pentru”.
  • Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că pensiile vor crește de două ori anul viitor, cu 13,8% la 1 ianuarie și prin recalculare de la 1 septembrie.
  • Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost votat de Senat pe 14 noiembrie.

Camera Deputaților a aprobat marți seara Legea pensiilor cu 199 de voturi „pentru”. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că pensiile vor crește de două ori anul viitor, cu 13,8% la 1 ianuarie și prin recalculare de la 1 septembrie. Ciolacu a spus că această decizie a fost luată pentru a închide negocierile cu Comisia Europeană și a eliminat un obstacol care ar fi întârziat creșterea pensiilor românilor până în 2070.

„Era în jalon în cererea de plată numărul 4, am devansat-o astfel încât să închidem negocierile cu CE în ceea ce privește scoaterea acelui faimos 9,4 care ar fi blocat creșterea pensiilor românilor până în anul 2070”, a spus Ciolacu.

„Sunt 4,8 milioane de pensionari în România. 80% au sub 3.000 de lei, 60% au sub 2.000 de lei. (…) Statul român trebuie să asigure această resursă. Sunt ferm consivins că vom găsi toată suma când vom veni cu Legea bugetului”, a mai spus Ciolacu.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Paraședințele Senatului a salutat votul pozitiv, menționând că majorările trebuie să fie în aliniere cu bugetul statului pentru a asigura sustenabilitatea. Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost votat de Senat pe 14 noiembrie.

Citește și