• Legea privind alăptatul în spații publice a fost promulgată de Klaus Iohannis
  • Cei care le interzic mamelor să alăpteze pot primi amenzi
  • Bărbații au susținut și ei proiectul de lege

Legea privind alăptatul în spații publice a fost promulgată de Klaus Iohannis. Cei care le interzic mamelor să alăpteze pot primi amenzi între 100 și 2.000 de lei.

Proiectul de lege a trecut cu 279 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Într-adevăr, cei care au reacție negativă și nepotrivită vor putea fi pedepsiți, există cadru legal, ei pot fi atenționați – nu numai că este un lucru natural, dar că, iată, pot fi sancționați acum conform legii“, spune Cosette Chihirău, vicepreședinte USR Iași.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

„Important este să existe această opțiune și alegerea să fie a fiecărei mame. Sunt mame care aleg să alăpteze, sunt mame care aleg alte opțiuni“, explică Oana Toiu, deputat USR- PLUS.

Bărbații au susținut și ei proiectul de lege și tot un bărbat a și inițiat-o, deputaul PNL, Ovidiu Raețchi.

Deputatul USR-PLUS, Emanuel Ungureanu spune că era nevoie de sancțiuni: „Sunt convins că unele lucruri se fac cu vorba bună, altele trebuie făcute și prin sancțiuni. Dacă o femeie este jignită pentru faptul că-și hrănește copilul, eu cred că cine jignește trebuie să aibă și o sancțiune.“

Schimbarea mentalității asupra femeilor trebuie să pornească de la lege, spun parlamentarii

Schimbarea mentalității asupra femeilor trebuie să pornească de la lege. Asta susțin parlamentarii. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Ministerului Afacerilor Interne sau poliția locală.

„Trebuie să îl privim ca pe un lucru firesc care se întâmplă oriunde în societate, mai mult să îl încurajăm. Este foarte necesară într-o societate care, din păcate, este oarecum înverșunată. Dacă din parlament vin astfel de mesaje de echilibru către societate, poate ne schimbăm cu toții“, spune Cristina Trăilă, deputat PNL.