• Guvernul francez permite de astăzi vaccinarea tuturor categoriilor de vârstă
  • Peste 28 de milioane de francezi sunt eligibili pentru această etapă
  • 26 de milioane de francezi au fost deja vaccinați cu prima doză

Începând de azi, în Franța, vaccinarea este accesibilă tuturor categoriilor de vârstă. Strategia adoptată de Guvernul francez este aceea a vaccinării pe categorii de vârstă, cu prioritate pentru persoanele fragile, și a vaccinării progresive cu ambele doze.

Toţi francezii de peste 18 ani au putut începe să se programeze pe platforma online pentru a se vaccina încă din urmă cu 3 zile. Ministrul sănătăţii spune ca peste 28 de milioane de persoane sunt eligibile si vor putea fi vaccinate cu Pfizer şi Moderna aproximativ 500 de mii de persoane pe zi, în centrele de vaccinare.

În paralel, medicii de familie şi farmaciştii continuă şi ei administarea injecţiilor cu Astra Zeneca iar de azi şi cu Moderna. Vor fi organizate centre şi în unele zone turistice acum, când se apropie vacanța de vara.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Această liberalizare a vaccinării este posibilă pentru că majoritatea persoanelor în vârstă au fost vaccinate și s-a ajuns la un blocaj deoarece în Franta există deja și un curent antivaccinist, deci era inutil sa se mai aștepte.

Relaxarea restricțiilor a început progresiv de săptămâna trecută în Franța

Toţi indicatorii epidemici sunt în scădere, doar 8500 de cazuri pozitive ieri față de 40.000 în unele zile din martie-aprilie. Aproape 26 de milioane de persoane au fost deja vaccinate cu prima doză și 11 milioane cu cea de-a doua doză, însă propagarea noilor tulpini mutante ale coronavirusului provoacă îngrijorare.

Acesta este motivul pentru care de azi, Franţa insituie un regim special preventiv pentru toţi călătorii sosiţi din Marea Britanie: pe lângâ prezentarea testului PCR negativ, ei vor fi plasaţi obligatoriu 10 zile în carantină, de teama propagării variantei indiene, foarte prezentă deja la vecinii noștri.