• De marţi putem să vaccinăm şi adolescenţii, anunţă premierul
  • Florin Cîțu: „Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copii lor”
  • Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 – 15 ani

De marţi putem să vaccinăm şi adolescenţii, anunţă premierul Florin Cîțu: „Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor”.

„Avem o campanie de vaccinare în derulare şi de mâine putem să vaccinăm şi adolescenţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copii lor, dar trebuie să înţelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate ca să trecem pandemia”, spune Forin Cîţu.

Afirmaţia premierului vine după ce, vineri, Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 – 15 ani.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Fiecare stat poate decide dacă va folosi vaccinul şi de când.

Conform coordonatorului strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, Marco Cavaleri, recomandările sunt aceleaşi ca şi pentru adulţi, respectiv două doze la cel puţin 3 săptămâni distanţă. Datele din studii au arătat că eficienţa este cel puţin la fel de bună ca şi la adulţi. Niciunul dintre copiii care au participat la testare şi a primit vaccinul nu a făcut COVID.

Confrm studiilor făcute de compania Pfizer, niciun copil nu s-a infecatt cu SAR-CoV-2 după ce a fost vaccinat. Asta înseamnă că vaccinul este sigur pentru cei mici în păroporție de 100%, ceea ce ar trebui să le dea părinților speranța că lucrurile vor reveni la normal. Medicul infecționist Adrian Marinescu spune că părinții nu au motive să fie îngrijorați.

„Lucrurile sunt pregatite avem deja experienta de cateva luni de zile in asa fel incat cred ca si categoria 12-15 ani, lucrurile vor merge cat se poate de bine”, a spus Adrian Marinescu.