Liberalii au votat susținerea în continuare a lui Florin Cîțu în funcția de premier

florin-citu Sursa foto: Mediafax/Alexandru Dobre
  • Florin Cîțu este susținut în continuare de liberali.
  • Liberalii au votat cu 54 de voturi din 54 susținerea în continuare a lui Cîțu în funcția de premier.
  • USR PLUS a condiționat rămânerea la guvernare de plecarea premierului.

Liberalii au votat, joi, în Biroul Permanent Național (BPN) pentru susținerea în continuare a lui Florin Cîțu în funcția de premier, după scandalul din Coaliție, după ce USR PLUS a condiționat rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu.

În ședința BPN a PNL, convocată după scandalul din Guvern, izbucnit după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion, liberalii au votat cu 54 de voturi din 54 susținerea în continuare a lui Cîțu în funcția de premier, cu toate că USR PLUS a condiționat rămânerea la guvernare de plecarea premierului.

La BPN nu a participat președintele partidului, Ludovic Orban, care a lansat un apel la responsabilitate a premierului și a miniștrilor PNL.

Co-președinții USR PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, au ajuns și ei la Parlament, au aflat decizia, dar nu au făcut încă declarații.

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu. Revocarea a fost motivată de disputa privind avizul pentru programul Anghel Saligny, în valoare de 50 de miliarde de lei.

Interimar la Ministerul Justiţiei a fost numit Lucian Bode, acesta fiind al treilea minister pe care îl conduce într-un singur an.