Liberalii se tem de o posibilă scindare a partidului. Ce propun liderii PNL

BUCURESTI - PALATUL COTROCENI - CONSULTARI - KLAUS IOHANNIS - PN ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
  • Mai mulţi lideri PNL sunt nemulţumiţi de posibilitatea unui guvern PNL – PSD şi sunt speriaţi de scindarea partidului dacă Nicolae Ciucă va fi premier în Guvernul format cu PSD.
  • Astfel, surse liberale spun că în acest scenariu, liderii îi sugerează lui Florin Cîţu să fie preşedintele Senatului.
  • Florin Cîţu nu şi-a exprimat vreo opinie deocamdată, după discuţiile tensionate cu liderii din teritoriu.

Mai mulţi lideri PNL sunt nemulţumiţi de posibilitatea unui guvern PNL – PSD şi sunt speriaţi de scindarea partidului dacă Nicolae Ciucă va fi premier în Guvernul format cu PSD.

Astfel, surse liberale spun că în acest scenariu, liderii îi sugerează lui Florin Cîţu să fie preşedintele Senatului.

După ultimele nemulţumiri din PNL pentru un posibil Guvern cu PSD, cu Nicolae Ciucă să fie premier, liberalii discută despre un scenariu nou, care să nu scindeze partidul, mai ales că în presă au apărut informaţii că preşedintele Klaus Iohannis ar fi sunat anumiţi lideri PNL, iar cel mai probabil PNL se va îndrepta spre un Guvern cu PSD. În plus, liderii respectivi s-ar fi şi laudat în partid cu telefonul primit de la preşedinte.

„Dacă va fi un Guvern cu PSD, iar Ciuca premier, atunci Florin Cîţu ar trebui să fie preşedintele Senatului”, susţin liberalii din partid, potrivit surselor citate.

Florin Cîţu nu şi-a exprimat vreo opinie deocamdată, după discuţiile tensionate cu liderii din teritoriu.

În PNL este luat în calcul ca Florin Cîţu să rămână doar preşedintele PNL, dacă nu va fi la Senat, dar asta va genera nemulţumire în partid, mai spun sursele citate.