Licitația pentru documentația drumului expres București-Târgoviște, lansată de CNAIR. Drulă: Este un drum nou, care nu va trece prin localități, apropiat de profilul unei autostrăzi

Autostrada Comarnic-Brașov va fi gata, în cel mai bun caz, în 2025 Sursă foto: OVIDIU DUMITRU MATIU / MEDIAFAX FOTO
  • Drumul va fi construit de la zero și nu va trece prin localități
  • Drumul expres va avea două benzi pe sens și separare pe mijloc
  • Noua construcție va semăna cu profilul unei autostrăzi

CNAIR a lansat licitația pentru documentația tehnică a drumului expres București-Târgoviște, un drum nou, care nu va trece prin localități, cu două benzi pe sens și separare pe mijloc, cu noduri denivelate, apropiat de profilul unei autostrăzi, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Legătura cu Bucureștiul va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord (în prezent, aproape de finalizarea licitației).

Proiectul este lansat pe noul caiet de sarcini pentru documentații tehnice elaborat de CNAIR. Un caiet de sarcini cu condiții contractuale mult mai clare și echilibrate, pentru a nu mai avea problemele de pe contractele din trecut.

Din contract va rezulta un proiect tehnic preliminar – un “preliminary design” al viitorului drum, cu un nivel suficent de detaliu, cu investigații geotehnice și modelare a terenului.

Aceasta este soluția modernă pentru anul 2021, nu dublarea la 4 benzi a drumului existent DN71 care trece pe 53% din lungime prin localități. Iar pe naționalul actual, pe DN71 vor fi făcute reparații anul acesta pentru a îmbunătăți calitatea drumului până când vom avea drumul expres”, a scris ministrul pe Facebook.