• Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îşi va anunţa astăzi candidatura la Primăria Capitalei din partea ALDE.
  • Informații neoficiale despre o posibilă candidatură a lui Tăriceanu la Primăria Capitalei au apărut încă din decembrie anul trecut, dar liderul ALDE a negat.
  • La începutul lunii, fostul premier nu excludea ca ALDE să meargă cu candidaţi proprii în Bucureşti.
  • Fostul premier a mai candidat la Primăria Capitalei în 1992, din partea PNL – Aripa Tânără.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va candida la Primăria Capitalei, un anunţ oficial urmând să fie făcut în scurt timp, conform unor surse din partid. Biroul Politic ALDE a votat cu unanimitate de voturi candidatura fostului preşedinte al Senatului. 

Decizia fostului premier de a candida vine după ce miercuri, Pro România şi-a anunţat propriul candidat la Primăria Capitalei. La începutul lunii trecute, Călin Popescu Tăriceanu anunţa că dacă negocierile ALDE cu PSD şi Pro România pentru susţinerea unor candidaţi comuni la Primăria Capitalei şi la sectoare vor eşua, atunci partidul său va merge singur în alegerile locale din 27 septembrie.

„Dacă negocierile cu PSD și Pro România vor eșua, ALDE va avea propriul candidat la Primăria Capitalei”

„Am purtat discuţii, sunt câteva elemente de reper trasate, mai avem timp, nu ne-am fixat încă un termen limită la care să încheiem negocierile, dar sigur că în perioada următoare vom intra mai mult în detaliile acestei soluţii.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Vedem ca primă opţiune o candidatură comună şi liste comune. Din discuţiile pe care le-am avut până acum cu partenerii noştri – PSD şi Pro România – ar fi susţinerea unei candidaturi comune în persoana actualului primar. Aceasta ar fi prima opţiune.

Depinde de modul în care vor evolua negocierile. În cazul în care nu vom ajunge la o înţelegere, ALDE va avea propriul candidat la Primăria generală şi la primăriile de sector”, afirma Tăriceanu la 2 iulie.

Tăriceanu afirma, încă de la finalul anului 2019, că ar putea candida la Primăria București

Informaţii despre o posibilă candidatură a lui Tăriceanu la Primăria Capitalei au apărut încă de la sfârşitul anului trecut, când liderul ALDE i-a reproşat Gabrielei Firea că licitaţiile organizate de Primăria Capitalei sunt câştigate doar de firme turceşti. În acest context, Tăriceanu a infirmat că va candida la Primăria Capitalei.

„Nu, nu mă gândesc la o candidatură la alegerile pentru Primăria Capitalei, cu toate că, sincer să vă spun, Primăria Capitalei este o mică ţară, Bucureştiul e o mică ţară care trebuie gestionată.

O anumită experienţă politică şi administrativă este necesară ca să poţi duce la bun sfârşit un mandat de succes. Dar eu sunt supărat pe următorul motiv: i-am reproşat doamnei Firea, în câteva rânduri şi colegii mei care sunt consilieri generali, că licitaţiile care sunt organizate de Primăria Bucureştiului au un singur beneficiar.

Mă refer la toate achiziţiile pentru mijloacele de transport în comun sunt firme turceşti”, declara Călin Popescu Tăriceanu la 26 decembrie anul trecut, într-un interviu acordat Antena 3, întrebat fiind dacă ia în calcul o candidatură la alegerile locale, în contextul criticilor aduse primarului general Gabriela Firea.

Nu ar fi prima dată când Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei. A mai făcut-o la alegerile locale din 1992. Atunci, fostul premier a candidat din partea PNL – Aripa Tânără, dar fără succes.

Autor: Gabriela Antoniu