Liderul Emiratelor Arabe Unite a emis un decret prin care oprește boicotul asupra Israelului. Arabii vor o relație mai bună cu Israelul

Liderul Emiratelor Arabe Unite a emis un decret prin care oprește boicotul asupra Israelului. Arabii vor o relație mai bună cu Israelul Sursa Foto: Profimedia
  • Liderul Emiratelor Arabe Unite a emis un decret prin care stopează boicotul asupra Israelului.
  • EAU vrea o relație diplomatică și comercială mai bună cu Israelul.
  • Scopul este stimularea creșterii economice și promovarea inovațiilor din industria tehnologică.

Liderul Emiratelor Arabe Unite a emis un decret prin care oprește oficial boicotul Israelului pe fondul acordului de normalizare negociat de SUA, relatează Associated Press.

Acordul care deschide relațiile dintre Israel și Emiratele Arabe Unite a fost anunțat pe 13 august. Acesta presupunea ca Israel să-și oprească planul controversat prin care voia să anexeze terenurile ocupate de palestinieni în Cisiordania.

Măsura oficială de încetare a boicotului a fost emisă de Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, liderul Emiratelor Arabe Unite.

Noul decret le permite israelienilor și firmelor din Israel să-și desfășoare afacerile pe teritoriul Emiratelor. În plus, prin noul decret se permite comercializarea bunurilor de origine israeliană.

„Decretul noii legi vine în întâmpinarea eforturilor Emiratelor Arabe Unite de a extinde acțiunile diplomatice și comerciale. Acesta conține chiar și un plan de lansare pentru cooperarea dintre cele două. Scopul este obținerea relațiilor biletarele prin stimularea creșeterii economice și promovarea inovației tehnologice”, au scris jurnaliștii de la WAM, agenția de presă a Emiratelor.