• Interlopii unui clan bucureștean au dat petrecere cu săbii și topoare.
  • Interlopii l-au sărbătorit pe „șeful clanului”, Petre Gemaru.
  • EUROPOL: Circulă nestingheriți pentru că pedepsele au fost reduse.
  • Polițiștii spun că modificările aduse Codului Penal îi ajută pe interlopi.
  • Portul fără drept de armă albă, pedepsit cu maximum un an de închisoare.
  • Interlopii s-au înarmat pănâ în dinți și au sărbătorit pe un câmp.
  • La locul adunării au intervenit luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale.
  • Organizatorii „petrecerii” au scăpat cu amendă.
  • Petre Gemaru a fost cununat în pușcărie de Nuțu Cămătaru.

Interlopii petrec, polițiștii sunt legați de Codul Penal. Asta reclamă sindicaliștii din Poliție după ce au fost nevoiți să se recunoască învinși de tupeul clanurilor.

Zeci de interlopi s-au adunat înarmați până în dinți pe un câmp de lângă București. Au scos săbiile, topoarele, furcile și alte arme albe pentru a-l sărbători – ciudat mod – pe liderul lor. Este finul de cununie al cunoscutului Nuțu Cămătaru.

Polițiștii de la Acțiuni Speciale și mai multe echipe de jandarmi au intervenit, dar spun că se simt inutili. Tot ce au putut să facă a fost să dea două amenzi. Reprezentanții EUROPOL strigă că ultimele modificări ale Codului Penal au venit în favoarea interlopilor, care pot circula acum nestingheriți cu arme la ei!

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească. (…) Dacă ne veți întreba ce face poliția, vă spunem doar că legiuitorul s-a gândit că armele sunt periculoase doar la adunări publice, manifestări cultural-sportive sau în mijloacele de transport. (…) Iar pedeapsa a fost înjumătățită”, spune EUROPOL.

Veche reglementare: între 3 luni și 2 ani de închisoare sau amendă pentru următoarele fapte: port de armă, fără drept, în locurile sau împrejurările în care s-ar putea primejdui viața sau integritatea corporală a persoanelor

Noua reglementare: între 3 luni și 1 an de închisoare sau amendă pentru portul de armă la adunări publice, manifestări cultural-sportive, locuri de distracție sau mijloace de transport în comun

Practic, polițiștii se plâng de faptul că pedepsele au ajuns o glumă. Și că noua reglementare pentru portul fără drept de armă se pedepsește cu amendă sau cel mult un an de închisoare.

Libertatea scrie că liderul de clan sărbătorit cu săbii a stat 20 de ani la închisoare pentru omor și tâlhării cu violență.

Ionel Cănărău, lider în cadrul sindicatului EUROPOL: „Ați văzut cumva vreo reacție a domnului ministru Bode la aceste imagini? Niciodată, pentru că acolo se regăsesc și voturi, în acele colectivități

Ioan Cănărău, lider în cadrul sindicatului EUROPOL: „Aceste clanuri fac așa pentru că ei doresc să-și facă firmă față de niște rivali ai lor. Acesta este limbajul folosit de ei. Ei știu că pot face aceste lucruri fără să pățească nimic.

Dacă dumneavoastră țineți în mașină macete sau săbii, acum nu mai puteți fi pedepsit decât dacă le folosiți în locuri aglomerate. Prin grija politicienilor noștri, aceste fapte nu mai sunt pedepsite la fel de grav ca înainte.

Și noi, ca polițiști, suntem îngrijorați pentru că am ajuns în anul 2021 să vedem aceste imagini.

Noi întotdeauna am recunoscut că suntem neputincioși și ne-am dorit mereu să scoatem mizeria de sub preș și să stabilim care este rolul Poliției Române în societate, pentru că politicienii, intenționat zic eu, au dus o politică de denigrare a Poliției Române, de distrugere a acestei instuții.

Soluțiile sunt: modificarea legislației, pedepse mai mari pentru astfel de fapte, nu simple amenzi date de niște polițisti. Legislația este prea permisivă. Ei, probabil, nu sunt la prima abatere de acest gen și o vor face în continuare atât timp cât legea le permite.

Eu am spus de foarte mult timp că Poliția Română este într-o cădere liberă. Ați văzut cumva vreo reacție a domnului ministru Bode la aceste imagini? Niciodată, pentru că acolo se regăsesc și voturi, în acele colectivități”.