• Liderii social-democraţi din toată Europa se întâlnesc în aceste zile în Spania.
  • În această dimineaţă ne-am întâlnit la Malaga cu prim-miniştrii din Danemarca, Mette Frederiksen, Malta, Robert Abela, România, Marcel Ciolacu şi cu Olaf Scholz, cancelarul german, a anunţat, sâmbătă, gazda evenimentului, premierul spaniol Pedro Sánchez.
  • Vineri, liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat o rezoluţie în care este menţionat, printre altele, sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen.

Premierul român Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Malaga cu şefii guvernelor din Spania, Germania, Danemarca şi Malta.

Liderii social-democraţi din toată Europa se întâlnesc în aceste zile în Spania.

În această dimineaţă ne-am întâlnit la Malaga cu prim-miniştrii din Danemarca, Mette Frederiksen, Malta, Robert Abela, România, Marcel Ciolacu şi cu Olaf Scholz, cancelarul german, a anunţat, sâmbătă, gazda evenimentului, premierul spaniol Pedro Sánchez.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
ELVEȚIA CÂȘTIGĂ EUROVISION 2024
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN

„Europa are nevoie de mai multă unitate ca niciodată şi de o agendă progresistă care să pună oamenii în centrul politicii”, a transmis Sánchez pe platforma X.

Vineri, liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat o rezoluţie în care este menţionat, printre altele, sprijinul pentru aderarea imediată a României la spaţiul Schengen.

„Familia social-democraţilor europeni a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare a României la nivel european. Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de #dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie”, a scris, vineri, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu.