Liderii americani fac apel la calm în Orientul Mijlociu: „Statele Unite nu vor tolera atacurile asupra personalului nostru din regiune”

Statele Unite nu vor tolera atacurile asupra trupelor americane din Orientul Mijlociu, a declarat marți secretarul Apărării Lloyd Austin, după ce tiruri de rachetă în Irak au rănit șapte membri ai personalului american, relatează NDTV.

Atacul de luni a fost al treilea în puțin peste trei săptămâni asupra bazei Ain al-Assad din vestul Irakului, care găzduiește trupe americane, precum și alt personal al coaliției conduse de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Nu faceți nicio greșeală, Statele Unite nu vor tolera atacurile asupra personalului nostru din regiune”, a declarat Austin într-o conferință de presă la Annapolis.

Un oficial american din domeniul Apărării a declarat că atacul a rănit cinci militari americani și doi contractori, toți fiind în stare stabilă.

O declarație a Pentagonului privind o convorbire telefonică între Austin și omologul său israelian Yoav Gallant a descris tirul de rachete drept un „atac al milițiilor aliniate Iranului asupra forțelor americane” și a declarat că cei doi au fost de acord că acesta „a marcat o escaladare periculoasă”.

Astfel de atacuri au fost frecvente la începutul războiului dintre Israel și militanții palestinieni Hamas din Gaza, dar până de curând au încetat în mare parte.

Cele mai recente tiruri de rachete au loc pe măsură ce cresc temerile cu privire la un atac al Iranului și al aliaților săi asupra Israelului, ca represalii pentru uciderea unor figuri importante ale Hamas și Hezbollah în lovituri atribuite sau revendicate de Israel.

Exit mobile version