• Ciucă: PNL rămâne la guvernare, dacă nu suntem împinși pe scări.
  • Liberalii vor alegerile în decembrie, PSD – în septembrie.
  • Negocierile dintre liderii Coaliției au loc la Vila Lac 1.
  • Miniștrii PNL amenință cu blocarea HG pe alegeri.

Este supărare mare în Coaliție, după ce social democrații au anunțat că insistă pentru ca prezidențialele să fie organizate în septembrie.

În discuție a intervenit astăzi și președintele Iohannis care spune că nu contează neapărat luna
în care se organizează alegerile prezidențiale pentru că Președintele este ales, prin vot direct, de popor.

Lucrurile sunt departe de a fi lămurite. De la ora 18:30, la vila lac 1, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se întâlnesc în prima ședință a Coaliției după alegeri. Ca să decidă când vor avea loc…următoarele alegeri.

PSD insistă pe septembrie

PSD-ul insistă ca prezidențialele să aibă loc în septembrie, și nu este numai decizia Coaliția care s-a luat în martie despre care tot vorbește Ciolacu, care spune că nu-și poate retrage cuvântul în fața poporului.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
„HAM” NEVOIE DE STĂPAN
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT


Este vorba de mai multe calcule pe care și le-a făcut PSD-ul. PSD insistă pe septembrie, să nu uităm că participarea în septembrie ar putea fi mai mică. Să nu uităm că în septembrie vin noile decizii pe pensii, pe mărirea pensiilor, o promisiune făcută de PSD electoratului său captiv.


Majoritatea electoratului PSD e dependent de aceste pensii, iar Ciolacu se vede pe cai mari câștigând președinția României încă din septembrie.

Declarațiile lui Iohannis

Ce spune Iohannis? Că Președintele României nu e decizia partidelor, e decizia poporului român pentru că e ales prin vot direct și mai puțin contează timing-ul.

Ba da, contează timing-ul, pentru că dacă va câștiga în septembrie, îl va lăsa în ofsaid pe Iohannis.
Noul președinte, dacă va fi ales în septembrie, ar putea cere majoritate în Parlament, partid prezidențial etc. Noul președinte poate specula și încurca atât scena politică, cât și alegerile parlamentare din noiembrie, și asta vor să evite și Iohannis și cei de la PNL.

Liberalii, paradoxal, au toate cărțile în mână, chiar dacă premier e Marcel Ciolacu.

PNL și-a făcut un plan maximal, în caz de orice.

Citește și