• Gilberto Rodriguez Orejuela, în vârstă de 83 de ani, a murit marți, în timp ce își ispășea o pedeapsă de 30 de ani pentru trafic de droguri.
  • Rodriguez a condus cartelul din Cali, Columbia, care a controlat cândva 80% din piața mondială de cocaină.
  • Această organizaţie rivală a cartelului din Medellin, condusă de Pablo Escobar, a preluat piaţa pulberii albe după ce „regele cocainei” a fost împuşcat de poliţia locală în 1993.

Gilberto Rodriguez Orejuela, care mult timp a fost considerat unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri din lume după decesul lui Pablo Escobar, a murit la vârsta de 83 de ani într-o închisoare din SUA, a confirmat avocatul său miercuri.

„Deplângem moartea lui Gilberto marţi seară”, a declarat avocatul său, David Oscar Markus, într-un e-mail care nu a precizat cauza morţii.

Cunoscut sub pseudonimul „Jucătorul de Șah”, Rodriguez a condus cartelul din Cali, Columbia, care a controlat cândva 80% din piața mondială de cocaină, potrivit unui raport contemporan al US Drug Enforcement Administration.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Această organizaţie rivală a cartelului din Medellin, condusă de Pablo Escobar, a preluat piaţa pulberii albe după ce „regele cocainei” a fost împuşcat de poliţia locală în 1993.

Condamnat la 15 ani de închisoare în 1995 în Columbia, Gilberto Rodriguez Orejuela a fost eliberat după şapte ani de detenţie. Arestat din nou în 2003, a fost închis în Columbia până la extrădarea sa în Statele Unite în decembrie 2004.

Acesta își ispășea pedeapsa într-o închisoare federală din Butner, în Carolina de Nord.

Într-o declarație împărtășită de fiica sa Alexandra, familia lui Rodriguez a spus că Gilberto Rodriguez Orejuela a murit din cauza unui limfom.

Familia lui Rodriguez a declarat că a început procesul de extrădare a rămășițelor sale înapoi în Columbia.