• Joi, liderul țării a ordonat o izolare națională strictă, după ce a confirmat primul focar oficial de COVID de la un număr nespecificat de persoane din capitala Pyongyang, care au contractat Omicron.
  • KCNA a precizat că din cele 350.000 de persoane care au avut febră de la sfârșitul lunii aprilie, 162.200 s-au recuperat.
  • 21 de persoane au murit de când au început cazurile care prezintă febră și alte simptome specifice COVID.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că „un mare dezastru” s-a abătut asupra țării sale după ce s-a raportat că au existat 21 de noi decese de „origini neidentificate” ale unor persoane cu febră.

Agenția de presă de stat KCNA a declarat că aproximativ 280.000 persoane sunt tratate și 27 au murit de când a început să fie semnalată febră în țară, de la sfârșitul lunii aprilie. Joi, Coreea de Nord a anunțat un deces din cauza coronavirusului – iar liderul țării a ordonat o izolare națională strictă.

KCNA l-a citat pe Kim spunând că această criză sanitară a fost cauzată de „incompetența și iresponsabilitatea organizațiilor de partid în răspunsul lor antiepidemic”. Trebuie depuse eforturi pentru a depăși epidemia în cel mai scurt timp posibil, l-a citat KCNA pe liderul Kim, adăugând că „este o mare agitație în țară”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Recunoașterea publică timidă a infecțiilor cu COVID evidențiază potențialul unei crize majore într-o țară care a refuzat să accepte ajutorul internațional pentru vaccinare și care și-a închis granițele. Epidemia ar putea avea consecințe grave din cauza sistemului de sănătate precar al țării și a celor 26 de milioane de locuitori, despre care se crede că sunt în mare parte nevaccinați.

Kim Jong Un a vizitat joi sediul de urgență pentru prevenirea epidemiilor și i-a criticat pe oficiali pentru că nu au reușit să prevină „un punct vulnerabil în sistemul de prevenire a epidemiilor”, potrivit presei de stat.