Liderul deputaţilor PSD, ironii la adresa noului prim-ministru: „Domnule Ludovic Cîțu, clipiți și vă salvăm noi”

florin-citu Mediafax Foto

Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, l-a ironizat pe premierul desemnat, Florin Cîțu: „Domnule Ludovic Cîțu, clipiți și vă salvăm noi. O să cer o pauză de cinci minute să mergeți la Cotroceni să vă depuneți mandatul”.

„Îmi exprim revolta față de simulacrul de audieri fără precedent, fără accesul presei în sălile de audieri. O parte însemnată dintre candidații dvs s-au făcut de râs. O coaliție din trei partide care au pierdut alegerile se chinuie să formeze o majoritate. Asta e dorința președintelui României. Dle Ludovic Cîțu, ce rol aveți în acest guvern. Clipiți și vă salvăm noi! O să cer o pauză de cinci minute să fugiți la Cotroceni să vă depuneți mandatul. Colegii dvs tot încearcă să ne spună, comparându-vă cu dna Dăncilă. Înțeleg că ăsta e gradul de comparație comparația. Poate că această competiție ați câștigat-o sau poate nu. Rămâne de văzut”, spune Alfred Simonis.

Parlamentarii s-au reunit în ședință comună pentru a da un vot pe guvernul Florin Cîțu.

Cîțu a mai fost desemnat o dată pentru a forma Executivul, însă a renunțat cu câteva minute înainte de ședința în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură.