Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, l-a ironizat pe premierul desemnat, Florin Cîțu: „Domnule Ludovic Cîțu, clipiți și vă salvăm noi. O să cer o pauză de cinci minute să mergeți la Cotroceni să vă depuneți mandatul”.

„Îmi exprim revolta față de simulacrul de audieri fără precedent, fără accesul presei în sălile de audieri. O parte însemnată dintre candidații dvs s-au făcut de râs. O coaliție din trei partide care au pierdut alegerile se chinuie să formeze o majoritate. Asta e dorința președintelui României. Dle Ludovic Cîțu, ce rol aveți în acest guvern. Clipiți și vă salvăm noi! O să cer o pauză de cinci minute să fugiți la Cotroceni să vă depuneți mandatul. Colegii dvs tot încearcă să ne spună, comparându-vă cu dna Dăncilă. Înțeleg că ăsta e gradul de comparație comparația. Poate că această competiție ați câștigat-o sau poate nu. Rămâne de văzut”, spune Alfred Simonis.

Parlamentarii s-au reunit în ședință comună pentru a da un vot pe guvernul Florin Cîțu.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cîțu a mai fost desemnat o dată pentru a forma Executivul, însă a renunțat cu câteva minute înainte de ședința în care Parlamentul trebuia să îi dea votul de învestitură.