• Aravindan Balakrishnan, cunoscut sub numele de „tovarăşul Bala”, a desfăşurat o campanie „brutală” de violenţă şi „degradare sexuală” împotriva femeilor timp de zeci de ani, anunţă Sky News.
  • Bărbatul în vârstă de 81 de ani a murit vineri în închisoare, a confirmat Ministerul Justiţiei pentru Sky News.
  • În 2015, Balakrishnan a fost condamnat pentru o serie de agresiuni sexuale, cruzime faţă de un copil sub 16 ani, detenţie falsă şi două capete de acuzare pentru agresiune care a provocat vătămări corporale reale.

Un lider al unui cult maoist care a violat adepţi şi şi-a ţinut fiica captivă timp de trei decenii a murit în închisoare. „Guru” inventase o forţă supranaturală numită „Jackie”, despre care spunea că poate declanşa dezastre naturale.

Aravindan Balakrishnan, cunoscut sub numele de „tovarăşul Bala”, a desfăşurat o campanie „brutală” de violenţă şi „degradare sexuală” împotriva femeilor timp de zeci de ani, anunţă Sky News.

Bărbatul în vârstă de 81 de ani a murit vineri în închisoare, a confirmat Ministerul Justiţiei pentru Sky News.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

În timpul procesului a ieşit la iveală că spăla creierele adepţilor săi, făcându-i să creadă că are puteri asemănătoare cu cele ale lui Dumnezeu. Ba chiar a inventat o forţă supranaturală numită „Jackie”, despre care spunea că poate declanşa dezastre naturale dacă el nu este ascultat.

A avut o fiică cu una dintre adeptele sale, care a fost apoi ţinută prizonieră timp de 30 de ani. A fost bătută, i s-a interzis să cânte şi nu i s-a permis să meargă la şcoală sau să-şi facă prieteni. Mai târziu, ea s-a descris ca fiind o „femeie din umbră” care a fost ţinută ca o „pasăre în colivie”.

În 2015, Balakrishnan a fost condamnat pentru o serie de agresiuni sexuale, cruzime faţă de un copil sub 16 ani, detenţie falsă şi două capete de acuzare pentru agresiune care a provocat vătămări corporale reale.

El a fost încarcerat pentru 23 de ani în 2016.