• Aravindan Balakrishnan, cunoscut sub numele de „tovarăşul Bala”, a desfăşurat o campanie „brutală” de violenţă şi „degradare sexuală” împotriva femeilor timp de zeci de ani, anunţă Sky News.
  • Bărbatul în vârstă de 81 de ani a murit vineri în închisoare, a confirmat Ministerul Justiţiei pentru Sky News.
  • În 2015, Balakrishnan a fost condamnat pentru o serie de agresiuni sexuale, cruzime faţă de un copil sub 16 ani, detenţie falsă şi două capete de acuzare pentru agresiune care a provocat vătămări corporale reale.

Un lider al unui cult maoist care a violat adepţi şi şi-a ţinut fiica captivă timp de trei decenii a murit în închisoare. „Guru” inventase o forţă supranaturală numită „Jackie”, despre care spunea că poate declanşa dezastre naturale.

Aravindan Balakrishnan, cunoscut sub numele de „tovarăşul Bala”, a desfăşurat o campanie „brutală” de violenţă şi „degradare sexuală” împotriva femeilor timp de zeci de ani, anunţă Sky News.

Bărbatul în vârstă de 81 de ani a murit vineri în închisoare, a confirmat Ministerul Justiţiei pentru Sky News.

Recomandări

CORTEGIUL LUI RAISI A AJUNS ÎN TEHERAN
SPUNEM ADIO ZBORURILOR LOW COST?
ȘICANELE DINTRE BIDEN ȘI TRUMP CONTINUĂ
MERGI ÎN TURCIA FĂRĂ VIZĂ
IOHANNIS VORBEȘTE CU ZELENSKI
CE FACE UN LIDER BUN?

În timpul procesului a ieşit la iveală că spăla creierele adepţilor săi, făcându-i să creadă că are puteri asemănătoare cu cele ale lui Dumnezeu. Ba chiar a inventat o forţă supranaturală numită „Jackie”, despre care spunea că poate declanşa dezastre naturale dacă el nu este ascultat.

A avut o fiică cu una dintre adeptele sale, care a fost apoi ţinută prizonieră timp de 30 de ani. A fost bătută, i s-a interzis să cânte şi nu i s-a permis să meargă la şcoală sau să-şi facă prieteni. Mai târziu, ea s-a descris ca fiind o „femeie din umbră” care a fost ţinută ca o „pasăre în colivie”.

În 2015, Balakrishnan a fost condamnat pentru o serie de agresiuni sexuale, cruzime faţă de un copil sub 16 ani, detenţie falsă şi două capete de acuzare pentru agresiune care a provocat vătămări corporale reale.

El a fost încarcerat pentru 23 de ani în 2016.