• „Petrecerea pe pastile a PNL şi PSD se va termina într-un singur fel, previzibil: la spitalul FMI, cu România pe aparate”, declară liderul USR, Cătălin Drulă.
  • Declarația a fost făcută după ce România s-a împrumutat luni cu cinci miliarde de lei prin titluri de stat.
  • Liderul USR afirmă că, „deocamdată, dimensiunea dezastrului e acoperită prin măsluirea cifrelor şi prin datorii şi arierate”.

„Petrecerea pe pastile a PNL şi PSD se va termina într-un singur fel, previzibil: la spitalul FMI, cu România pe aparate”, declară liderul USR, Cătălin Drulă, după ce România s-a împrumutat luni cu cinci miliarde de lei prin titluri de stat: „Nu e niciun semn că iresponsabilii de la guvernare s-ar opri”.

„Cinci miliarde de lei s-a împrumutat România ieri prin titluri de stat. Cinci miliarde de lei într-o singură zi. Şi nu e niciun semn că iresponsabilii de la guvernare s-ar opri. În propunerea de rectificare publicată ieri vedem cum la Ministerul Energiei s-au cerut 30 de miliarde de lei (2,2% PIB) pentru acoperirea compensării facturilor la energie, dar s-au dat doar 2,5 mld de lei. Pentru PNDL3 (Saligny), din cele 65 de miliarde de lei ale măreţului program, nu s-a alocat mai nimic. La Ministerul Dezvoltării abia au primit la rectificare 0,7 mld lei. Pentru că n-au de unde, e o minciună ca toate promisiunile lor”, scrie pe Facebook Cătălin Drulă, citat de Mediafax.

Liderul USR afirmă că, „deocamdată, dimensiunea dezastrului e acoperită prin măsluirea cifrelor şi prin datorii şi arierate”.

Recomandări

A MURIT ROBERTO CAVALLI
CE ÎȚI DĂ DE GOL INFIDELITATEA?
GUVERNUL ADOPTĂ STRATEGIA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ
10 IDEI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT
RUSIA SE INFLITREAZĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
A ÎNCEPUT ANCHETA LA PANTELIMON

„Nu va mai dura mult însă şi de asta se invită unii pe alţii să guverneze de la anul. Soluţia? Soluţia e responsabilitate fiscală. Reducerea cheltuielilor statului, restructurare, eficientizare. Cuvinte străine partidelor fabrici-de-pile. Petrecerea pe pastile a PNL şi PSD se va termina într-un singur fel, previzibil: la spitalul FMI, cu România pe aparate”, încheie Drulă.