• Pe lista vaccinurilor care sunt în faza a treia de testare, cu mari şanse să fie disponibile înainte de sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor, se află Pfizer, Moderna, AstraZeneca
  • Compania americană Johnson&Johnson a lansat faza a treia de testare, cu 60.000 de participanţi, în septembrie.
  • Vaccinul AstraZeneca, dezvolat împreună cu Universitatea Oxford este în faza a treia de testare şi rezultatele bune obţinute au încurajat companiile să îl introducă deja în producţie
  • Moderna face un vaccin în colaboare cu Institutul Naţional al Sănătăţii din Statele Unite

1.Vaccinul Pfizer este produs în colaborare cu germanii de la BioNTech şi chinezii de la Fosun Farma.

2. Moderna face un vaccin în colaboare cu Institutul Naţional al Sănătăţii din Statele Unite. În septembrie, compania a anunţat că a recrutat 30.000 de participanţi la studiu, inclusiv 7000 de voluntari de peste 65 de ani. Compania ar putea cere au autorizare temporară înainte de sfârşitul acestui an.

3. Compania chineza CanSino Biologics are un vaccin făcut în colaborare cu Academia Militară de Medicină de la Beijing şi care este aflat în faza a treia de testare. Acesta a fost deja aprobat pentru utilizare limitată în China. S-au arătat interesate de el şi Arabia Saudită, Pakistan  şi Rusia. 

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

4. Vaccinul Sputnik V din Rusia era anunţat de Vladimir Putin în august, înainte de a începe faza a treia de testare. În octombrie a început această fază, iar ruşii sunt în negocieri pentru a furniza vaccinul în Argentina, Mexic, Brazilia şi India.

5. Compania americană Johnson&Johnson a lansat faza a treia de testare, cu 60.000 de participanţi, în septembrie. Acesta este un vaccin care se administrează într-o singură doză. Pe 8 octombrie, Comisia Europeană a semnat un contract cu americanii, pentru 200 de milioane de doze. Compania are capacitatea de a produce un miliard de doze de vaccin anul viitor.

6. Vaccinul AstraZeneca, dezvolat împreună cu Universitatea Oxford este în faza a treia de testare şi rezultatele bune obţinute au încurajat companiile să îl introducă deja în producţie. Consorţiul suedezo-britanic a anunţat că poate produce trei miliarde de doze anul viitor. Dintre acestea, 400 de miliarde au fost rezervate de Comisia Europeană.

7. Novavax, companie americană, a lansat faza a treia a testării pe un grup de 15.000 de voluntari  din Marea Britanie. Iar la sfârşitul acestei luni va începe un studiu masiv şi în Statele Unite. Dacă rezultatele vor fi bune, Novavax poate produce 100 de milioane de doze în primul trimestru din 2021. Dar a semnat un contract cu India, pentru a produce 2 miliarde de doze de vaccin pe an.

8. Compania chineză Sinofarm are în desfăşurare un studiu de faza a treia cu un vaccin creat de Institutul de Produse Biologice din Wuhan. Studiul început în iulie în Emiratele Arabe unite şi în august în Maroc şi Peru. Vaccinul a început deja să fie folosit pentru angajaţii din sistemul sanitar din Peru.

Sinofarm este în a treia fază de testare şi cu un vaccin dezvolat de Institutul de Produse Bilogice din Beijing. Şi acesta este aprobat pentru utilizare limitată în Emiratele Arabe Unite. Preşedintele Sinofarm a anunţat că există capacitatea de a fabrica un miliard de doze de vaccin pe an.

9. SinovacBiotech este o companie privată chineză, care a început studii de faza a treia în Brazilia, Indonezia şi Turcia. În octombrie, vaccinul a început să fie folosit pentru personalul medical şi funcţionari. Sinovac anunţă ca poate furniza vaccinul în primul trimestru al anului viitor.

10. Indienii de la Barat Biotech au început un studiu de faza a treia la sfârşitul lui octombrie şi speră că vor avea un vaccin pe piaţă la începutul lui 2021.