• În majoritatea județelor se impun noi restricții din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19.
  • Se vor închide restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc.
  • Masca devine obligatorie în zona școlilor.

BRAȘOV – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a decis, miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție în jurul tuturor școlilor din județ. De asemenea, unitățile de învățământ din 3 localități vor funcționa în scenariul roșu.

CJSU Brașov a decis, miercuri, funcționarea în scenariul roșu, pentru o perioadă de 14 zile, a unităților de învățământ de pe raza localităților cu incidența cumulată de peste 3 la 1000 de locuitori. În acest moment, în județ există trei asemenea localități: Drăguș (incidență cumulată 4,63 la 1.000 de locuitori), Hălchiu (incidență cumulata 3,22) și Prejmer (incidență cumulată 3,22), a anunțat Prefectuira județului.

O altă decizie adoptată prevede obligativitatea purtării măștii de protecție pe o raza de 100 de metri în jurul tuturor unităților de învățământ din județul Brașov.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Noi restricții impuse în Capitală: Masca obligatorie la 50 de metri de școli și cazinouri închise

BUCUREȘTI – Noi restricții au fost impuse, de miercuri, în Capitală, a anunțat, miercuri, prefectul Gheorghe Cojanu. Măștile de protecție devin obligatorii la 50 de metri de școli, iar la propunerea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, se închid cazinourile, cu câteva excepții.

O altă hotărâre a fost făcută la propunerea a doi membri din cadrul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București. Aceștia au solicitat interzicerea jocurilor de noroc și a cazinourilor pe raza Capitalei.

În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 514 cazuri noi de COVID-19, iar de la debutul epidemiei până în prezent sunt 20.306 cazuri.

Toate unităţile de învăţământ din municipiul Caracal intră în scenariul galben

SLATINA – Toate unităţile de învăţământ din municipiul Caracal, județul Olt, intră în scenariul galben începând de joi. De asemenea, se suspendă activitatea restaurantelor, a cafenelelor din interior, dar și în cinematografe și teatre. Masca devine obligatorie în zona școlilor în întreg județul Olt.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a decis, miercuri, restricții pentru localitățile care înregistrează o rată a incidenței cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 locuitori, respectiv pentru municipiul Caracal și comuna Cezieni.

VASLUI – Restaurantele și cafenelele din Vaslui, Bârlad și Huși se închid începând de joi prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. De asemenea, purtarea măștii devine obligatorie în multe spații publice.

Decizia a fost luată după ce autoritățile vasluiene au fost înștiințate de Direcția de Sănătate Publică de faptul că rata de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși din județul Vaslui, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

De asemenea, începând de miercuri, purtarea măștii devine o obligație și pentru persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani și care staționează în spațiul public deschis, pe o rază de 20 m în jurul căilor de acces ale unităților de învățământ din județul Vaslui, precum și în perimetrul acestora.

PLOIEȘTI – Noi restricții au fost adoptate miercuri în nouă comune din județul Prahova, cu multe cazuri de Covid-19. În restaurante și cafenele se poate ocupa doar jumătate din spațiu, cu doi metri distanță între mese. Masca de protecție este obligatorie în jurul școlilor, pe o distanță de 50 de metri.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis, miercuri, că în comunele Bătrâni, Blejoi, Gura Vadului, Jugureni, Păulești, Poiana Câmpina, Sălciile, Scorțeni și Talea, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, limitarea la maxim 50% din capacitate cu asigurarea unei distanțe de minim doi metri între mese și participarea a maxim șase persoane la o masă dacă sunt familii diferite, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară, în restaurantele şi cafenelele de interior.

Măsura este în vigoare în perioada 8 – 14 octombrie.

BUZĂU – Masca devine obligatorie în jurul școlilor și în spațiile aglomerate din județul Buzău. Decizia a fost luată miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și se aplică începând de joi. Măsuri mult mai dure au fost impuse în comuna buzoiană Vernești.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să introducă obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 100 metri pe domeniul public din jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Buzău.

Aceeași obligație o au și persoanele care merg în spații publice aglomerate precum piețele, târgurile, stațiile de autobuz, gările, autogările, spațiile de recreere și agrement sau obiectivele turistice. Măsurile intră în vigoare joi și se aplică pe toată perioada stării de alertă.

BOTOȘANI – Masca de protecție devine obligatorie, de marți, în apropierea școlilor.

PIATRA NEAMȚ – Masca de protecţie devine obligatorie lângă școli, în pieţe, muzee, lăcașuri de cult și la la oficierea oricărui tip de eveniment în județul Neamț. În comuna Războieni se închid restaurantele și cafenelele de interior.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a decis, miercuri, următoarele:

Se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, din interiorul clădirilor, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, de pe raza comunei Războieni.

Se stabilește obligativitatea purtării măştii de protecţie, de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, prezente în proximitatea unităților de învățământ din județul Neamț, la momentul sosirii și plecării elevilor.

CLUJ – Al 3-lea județ din țară în care purtarea măștii în zona școlilor devine obligatorie.

SIBIU – Masca devine obligatorie în jurul școlilor; slujbe în curte și restaurante închise în 4 localități.