Lista orașelor în care vor fi folosite unități mobile de Terapie Intensivă. Anunțul lui Raed Arafat

De ce se închid magazinele la ora 18.00 când rata de incidență este mare. Explicația dată de Raed Arafat
  • Raed Arafat anunță că orașele București, Iași și Piatra Neamț vor fi folosite unități mobile de Terapie Intensivă
  • Specialiștii le operaționalizează astfel încât să fie folosite de medici și pacienți
  • Peste 650 de pacienți au fost tratați în aceste unități mobile, iar numărul este în creștere rapidă

Șeful DSU, Raed Arafat, anunță că orașele București, Iași și Piatra Neamț vor fi folosite unități mobile de Terapie Intensivă. Specialiștii le operaționalizează astfel încât să fie folosite de medici și pacienți.

Raed Arafat a anunțat pe Facebook că unitățile mobile de terapie intensivă mobilă vor fi folosite în continuare pentru suplimentarea numărului de paturi de terapie intensivă. La București funcționează două unități, la institutul Marius Nasta și la Spitalul de Urgență Sf. Ioan. Din cauza numărului mare de pacienți, au fost aduși medici din alte județe ca să-i ajute pe colegii lor din București.

De asemenea, în următoarele zile, va fi operaționalizată unitatea mobilă atașată Spitalului Victor Babeș din capitală. O altă unitate a fost trimisă la Iași urmând să fie instalată, iar cea care a fost la Timișoara va fi mutată la Piatra Neamț, la solicitarea autorităților din judetul Neamț.

Potrivit statisticilor, peste 650 de pacienți au fost tratați în aceste unități mobile, iar numărul este în creștere rapidă.