• Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată
  • Șase țări au ieșit din zona de risc epidemiologic crescut
  • Nu vei mai sta în carantină dacă vii din Germania

De astăzi, nu mai stai în carantină dacă vii din Germania. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Cele mai multe dintre destinațiile de vacanță preferate sunt în continuare pe lista galbenă. Sunt, totuși, șase țări care au ieșit din zona de risc epidemiologic crescut. Poți merge în Germania, Kosovo, Bolivia, Polinesia Franceză, Seychelles și Liechtenstein fără să mai ai parte de restricții la întoarcerea în țară.

61 de țări au rămas pe lista “galbenă”, cu risc epidemiologic crescut.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Dacă ai făcut deja ambele doze de vaccin, nu mai ai restricții. Condiția este să fi trecut cel puțin 10 zile de când ai făcut rapelul și să prezinți, la intrarea în țară, documentul care demonstrează că ești imunizat. Altfel, dacă vii în România din una dintre țările aflate pe lista celor cu risc epidemiologic crescut, să știi că ești obligat să prezinți la graniță un test PCR negativ, făcut cu 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Apoi, vei sta în carantină timp de 10 zile. Dacă vii cu mașina și nu ai un test PCR negativ, vei intra în carantină în România pentru 14 zile. Ai posibilitatea ca în a opta zi să faci un test PCR, iar dacă este negativ, scapi de carantină.

Să știi că scapi de restricții și dacă ai făcut COVID -19 cu 90 de zile înainte de a veni în țară. Condiția este să prezinți un document care să demonstreze că ai avut boala.