• Biden: Hamas vrea să „anihileze o democrație vecină”.
  • Biden: ”SUA rămâne angajată față de dreptul palestinienilor la demnitate și la autodeterminare.”
  • Biden: „A ne asigura că Israelul și Ucraina au succes este vital pentru securitatea națională a Americii”.

Biden a povestit despre vizita sa secretă în Ucraina la începutul acestui an, într-un tren din Polonia cu „ferestrele înnegrite”.

„În timp ce mă plimbam prin Kiev cu președintele Zelenski, cu sirenele de raid aerian răsunând în depărtare, am simțit ceva”, spune el, ce a mai simțit și înainte – și anume că „America este încă un far pentru lume”.

Biden subliniază acum că multe dintre armele folosite în cadrul proiectelor de ajutor sunt fabricate în SUA.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

Biden spune că SUA au fost „orbite de furie” după 11 septembrie 2001 și că „au făcut greșeli”. El îndeamnă Israelul să nu facă același lucru.

El spune că știe „cât de mulți dintre voi din comunitatea musulmană americană, comunitatea arabo-americană” sunt îndurerați, spunând „iată-ne din nou cu islamofobia”.

El menționează uciderea lui Wadea Al-Fayoume, un băiat de opt ani, într-o presupusă crimă motivată de ură.

În astfel de momente, „trebuie să muncim mai mult ca niciodată pentru a ne păstra valorile care ne fac ceea ce suntem”, spune Biden.

Biden: „A ne asigura că Israelul și Ucraina au succes este vital pentru securitatea națională a Americii”.

„A ne asigura că Israelul și Ucraina au succes este vital pentru securitatea națională a Americii”.

„Nu putem renunța la soluția celor două state”, afirmă Biden. „Oricât de greu ar fi, nu putem renunța la pace, nu putem renunța la o soluție cu două state”, spune Biden.

Solicitarea de finanțare a lui Biden va fi trimisă mâine Congresului. „În Israel trebuie să ne asigurăm că au ceea ce le trebuie pentru a-și proteja poporul astăzi și întotdeauna”, spune el.

Finanțarea va fi folosită pentru a „consolida avantajul militar calitativ al Israelului”, spune el. Se va asigura că sistemul de apărare Iron Dome continuă să funcționeze și „va trimite un mesaj altor actori ostili din regiune”.

„SUA rămâne angajată față de dreptul palestinienilor la demnitate și la autodeterminare. Actele Hamas nu înlătură asta”, spune Biden.

Biden spune: „A ne asigura că Israelul și Ucraina au succes este vital pentru securitatea națională a Americii”. „Plecarea din Ucraina sau Israel crește riscul de haos global”, spune el.

El vrea să folosească fondurile pentru a face Orientul Mijlociu, „mai stabil, conectat la vecinii săi… [cu] piețe mai previzibile, mai multe locuri de muncă, mai puține nemulțumiri, mai puțin război, spune el”.

Biden spune: „Urmăm toate căile pentru a aduce ostaticii acasă”. El spune că nu există o prioritate mai mare.

Hamas vrea să „anihileze o democrație vecină”, spune Biden.

Hamas vrea să „anihileze o democrație vecină”, spune Biden. Gruparea militantă folosește civilii ca scuturi umane, spune el. El trece între Ucraina și Israel în timp ce vorbește – finanțarea pe care Biden vrea să fie aprobată va fi pentru ambele țări, cea mai mare parte fiind destinată Ucrainei.

Începe adresarea din Biroul Oval.
„Ne confruntăm cu un punct de inflexiune în istorie”, spune Biden în timp ce își deschide discursul. Ceea ce facem astăzi va determina rezultatele pentru deceniile următoare, spune el.