• Israelul a oferit o încetare a focului de două luni Hamas-ului ca parte a unui posibil acord privind ostaticii.
  • Statele Unite și Marea Britanie au efectuat luni mai multe lovituri împotriva unor ținte houthi în Yemen.

UPDATE ORA 19.00- Încrederea în guvern din Marea Britanie a scăzut drastic în ultimii ani, arată sondajul

Edelman, o firmă globală de relații publice, publică de mai bine de 20 de ani un sondaj global care arată cât de multă încredere au oamenii din diferite țări în instituții precum guvernul lor sau mass-media, iar cifrele din 2024, publicate astăzi, sunt destul de condamnatoare pentru Partidul Conservator. și administrația lui Rishi Sunak. Iată un extras din comunicatul de presă Edelman.

Din 2021, încrederea în guvern a scăzut cu 15 puncte, în timp ce încrederea în administrația locală a scăzut, de asemenea, de la 53% la 41% în aceeași perioadă. Perioada de timp sugerează că guvernul în exercițiu condus de Rishi Sunak nu a reușit să scuture nici impactul scandalului Partygate, nici șocul economic al mandatului de scurtă durată a lui Liz Truss ca prim-ministru.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
MĂNÂNCI MAI PUȚIN, TRĂIEȘTI MAI MULT?

UPDATE ORA 18.00- Chris Heaton-Harris speră că împărțirea puterii în Irlanda de Nord poate fi reluată până pe 8 februarie

În postări despre X, Chris Heaton-Harris, secretarul Irlandei de Nord, a confirmat că guvernul va amâna momentul legal în care absența unui executiv de împărțire a puterii la Stormont trebuie să declanșeze noi alegeri până pe 8 februarie.

Într-un semn că crede că până atunci DUP ar fi putut fi convins să-și ridice boicotul, el spune că consideră că această întârziere va fi „suficientă”.

UPDATE ORA 17.00- Un oficial l-a sfătuit pe Humza Yousaf cu privire la modul de a evita purtarea măștii, a auzit ancheta Covid din Marea Britanie

Se presupune că Humza Yousaf a fost sfătuit cu privire la modul de a evita purtarea unei măști de față în public de către unul dintre cei mai înalți oficiali ai sănătății din Scoția, în perioada apogeului crizei Covid, a spus o anchetă publică.

UPDATE ORA 16.00- Aproape toate declarațiile anti-Laburiste ale CCHQ din aceste zile includ o referire la planul partidului de a cheltui până la 28 de miliarde de lire sterline pe an pe investiții ecologice

Aproape toate declarațiile anti-Laburiste ale CCHQ din aceste zile includ o referire la planul partidului de a cheltui până la 28 de miliarde de lire sterline pe an pe investiții ecologice, și asta este adevărat pentru cea pe care a lansat-o în această după-amiază despre planul laburismului de a-i convinge pe opticii din stradă. mai mulți pacienți cu ochi NHS. (Vezi ora 11.56.) Ca răspuns, conservatorii au emis această declarație din partea doamnei Andrea Leadsom, ministrul sănătății. Ea a spus:

În Țara Galilor, unde Muncii sunt responsabil, mai puțin de jumătate dintre pacienții de îngrijire a ochilor sunt văzuți în timpul țintă.

Muncii nu pot spune cum ar plăti pentru acest anunț. Pentru că, la fel ca nesăbuința lor de 28 de miliarde de lire sterline pe an, ei nu au un plan – adică mai puțini bani pentru NHS.

UPDATE ORA 15.00 – Khan Younis este înconjurat de IDF în timp ce sute încearcă să fugă din spitalele orașului

Armata israeliană a declarat că trupele sale l-au înconjurat pe Khan Younis în sudul Gazei, în timp ce sute de persoane strămutate pe terenurile spitalelor din oraș încearcă să fugă din zonă.

UPDATE ORA 14.00 – Sute de oameni încearcă să fugă de spitalele Khan Younis în timp ce armata israeliană înconjoară orașul de sud

Se pare că sute de persoane strămutate din zona spitalul din Khan Younis încearcă să fugă în timp ce Israelul își intensifică activitatea militară și în jurul orașului din sud.

„Ne pregătim să evacuăm, dar există ciocniri intense în jurul nostru. Oamenii își părăsesc casele și apoi se întorc. Este foarte periculos în zonă”, a declarat marți pentru CNN Ahmad Nassem, un rezident al cartierului Al-Amal din Khan Younis.

UPDATE ORA 13.00 – Khan Younis din sudul Gazei este acum înconjurat, spun IDF

Forțele de Apărare Israel (IDF) au declarat că trupele sale l-au înconjurat pe Khan Younis în sudul Gazei.

O ofensivă militară israeliană majoră în curs de desfășurare în vestul orașului este de așteptat să dureze încă câteva zile, a declarat luni pentru CNN o sursă familiarizată cu problema. Sursa a spus că trupele israeliene au încercuit tabăra de refugiați Khan Younis și efectuează raiduri pentru a încerca să demonteze capacitățile militare ale Hamas în zonă.

UPDATE ORA 12.00 – Houthis spun că grevele din SUA și Marea Britanie „nu vor rămâne fără răspuns”

Atacurile aeriene din timpul nopții ale Statelor Unite și ale Regatului Unit „nu vor rămâne fără răspuns”, a declarat un purtător de cuvânt al grupării rebele Houthi din Yemen la X.

UPDATE ORA 11.00 – 21 de soldați au fost uciși în cea mai mare pierdere israeliană în timpul luptei din Gaza

21 de soldați israelieni au fost uciși în timpul luptelor din sudul Gazei, luni, a spus armata, în cea mai mare pierdere de vieți omenești pentru trupele israeliene în interiorul enclavei bătute de la începutul războiului cu Hamas.

UPDATE ORA 09.00 – Israelul propune trecerea în siguranță din Gaza pentru liderii Hamas

Israelul a propus să le permită înalților lideri ai Hamas să părăsească Gaza, ca parte a unui acord mai larg de încetare a focului, au declarat pentru CNN doi oficiali.

UPDATE ORA 08.00 – 21 de soldați uciși în cea mai mare pierdere israeliană în timpul luptelor din Gaza, potrivit armatei

Douăzeci și unu de soldați israelieni au fost uciși luni în luptele din sudul Fâșiei Gaza, a anunțat armata, în cea mai mare pierdere de vieți omenești pentru trupele israeliene în timpul războiului cu Hamas.

Într-o declarație televizată marți, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că două clădiri s-au prăbușit peste soldați în timpul unei operațiuni militare.

UPDATE 5.00-SUA afirmă că ultimele lovituri asupra unor ținte houthi au distrus rachete, zone de depozitare a armelor și sisteme de drone

SUA afirmă că ultimele lovituri asupra țintelor houthi din Yemen au fost „reușite” și au distrus rachete, depozite de arme și sisteme de drone, potrivit unui oficial militar de rang înalt și unui înalt oficial din domeniul apărării.

Oficialii, care au informat reporterii după operațiunea de luni după-amiază, au declarat că loviturile „au obținut efectul dorit”.

„Am observat efecte bune în toate cele 8 locații, evaluând că am distrus, de fapt, rachete, sisteme de avioane fără pilot și zone de depozitare a armelor”, a declarat oficialul.

UPDATE 3.00-Israelul a propus ca liderii de rang înalt ai Hamas să părăsească Gaza ca parte a unor posibile negocieri de încetare a focului

Israelul a propus ca liderii de rang înalt ai Hamas să părăsească Gaza ca parte a unui acord mai larg de încetare a focului, au declarat pentru CNN doi oficiali.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Israelul a oferit o încetare a focului de două luni Hamas-ului ca parte a unui posibil acord privind ostaticii, a relatat luni Axios, citând doi oficiali israelieni anonimi.

Ar fi „cea mai lungă perioadă de încetare a focului pe care Israelul a oferit-o Hamas de la începutul războiului”, a scris reporterul Axios, Barak Ravid, care este și analist CNN.
Propunerea israeliană prevede eliberarea tuturor ostaticilor rămași și a cadavrelor ostaticilor în mai multe etape, în schimbul deținuților palestinieni încarcerați în Israel, potrivit raportului Axios.

De asemenea, Israelul și-ar muta forțele în afara principalelor centre de populație și ar permite „o întoarcere treptată a civililor palestinieni în orașul Gaza și în nordul Fâșiei Gaza”.

Hamas a cerut încetarea războiului ca o condiție a oricărui acord, lucru pe care Netanyahu l-a respins duminică.