LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 353. Rezistența islamică din Irak revendică un atac asupra Israelului

Black smoke billows following an Israeli air strike that targeted a house in the southern Lebanese village of Khiam near the Lebanese-Israeli border on June 21, 2024, amid ongoing cross-border clashes between Israeli troops and Hezbollah fighters. - UN Secretary-General Antonio Guterres warned on June 21, that fighting between Israel and Hezbollah must not turn Lebanon into "another Gaza." (Photo by Rabih DAHER / AFP)

UPDATE ORA 12.00 – Israelul „aprofundează” atacurile

Ministrul israelian al Apărării a cerut publicului său să rămână calm în zilele următoare, pe măsură ce începe să „adâncize” atacurile asupra Libanului.

„Sunt zile în care publicul israelian va trebui să dea dovadă de calm”, a spus Yoav Gallant.

„Ne intensificăm atacurile în Liban, succesiunea operațiunilor continuă și va continua până când ne vom atinge obiectivele – de a returna locuitorii din nord în siguranță la casele lor.”v

UPDATE ORA 10.00 – Israelul are un stimulent mai mare pentru a escalada conflictul, spune un expert

Există mai multe căi de escaladare în conflictul dintre Israel și Hezbollah, spune fostul consilier pentru securitate națională Sir Mark Lyall Grant.

El spune pentru Sky News că Israelul „are probabil cel mai mare stimulent de a escalada acest conflict decât cealaltă parte”.

Ar putea viza liderul Hezbollah Hassan Nasrallah; infrastructura civilă libaneză, așa cum a făcut în trecut; sau lansează o incursiune la sol, spune el.

Hezbollah, la rândul său, ar putea viza infrastructura civilă israeliană dacă ar dori să escaladeze, a spus el.

UPDATE ORA 09.00 – China își îndeamnă cetățenii să părăsească Israelul „cât mai curând posibil”

Luna trecută, China le-a cerut cetățenilor săi din Liban să plece după ce un atac israelian a ucis un luptător palestinian înalt în țară.

Acum, ambasada sa din Israel i-a îndemnat pe cetățenii chinezi „să se întoarcă acasă sau să se mute în zone mai sigure cât mai curând posibil”.

Israelul și Hezbollah au fost implicați în atacuri de tip „tit-for-tat” de când a început războiul din Gaza, tensiunile crescând săptămâna trecută.

UPDAATE ORA 08.00 – Un mort, patru răniți în atacurile israeliene asupra Libanului

Agenția Națională de Știri (NNA) oficială a Libanului raportează că cel puțin un civil a fost ucis în noul val de atacuri aeriene israeliene care vizează estul și sudul Libanului.

NNA a raportat că „avioanele de război inamice au lansat… peste 80 de lovituri aeriene într-o jumătate de oră”, vizând districtul Nabatiyeh din sudul Libanului. De asemenea, a raportat greve în zona Tire.

În același timp, NNA a raportat „raiduri intense în Valea Bekaa” din est, adânc în Liban, lângă granița cu Siria, inclusiv în vecinătatea Baalbek și la periferia Hermelului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Gruparea irakiană, care este aliniată Iranului, afirmă într-o declarație că a efectuat un atac asupra „unei ținte din Valea Iordanului în teritoriile noastre ocupate [Israel]”, scrie Al Jazeera.

Acest atac a fost efectuat cu o escadrilă de drone „al-Arfad” și urmează raportului nostru anterior privind activarea sirenelor de raid aerian în Înălțimile Golan ocupate de Israel.

Acesta este al cincilea atac al grupării de ieri, potrivit declarației sale.

„Rezistența islamică confirmă că operațiunile continuă să distrugă bastioanele inamice într-un ritm din ce în ce mai rapid”, a declarat grupul.

Exit mobile version