• Forțele israeliene l-au ucis pe liderul Hamas, Yahya Sinwar, într-o operațiune militară pe 16 octombrie, dar cadavrul a fost descoperit azi, 17 octombire.
  • Katz descrie acțiunea ca o victorie împotriva extremismului islamic.
  • Israelul solicită sprijin internațional pentru obiectivele sale în Gaza.

UPDATE ORA 07:00

Gruparea Hezbollah afirmă că a țintit soldați israelieni cu obuze de artilerie după ce i-a reperat la periferia orașului Kfar Kila din Liban.

Într-o declarație, gruparea a adăugat că forțele sale au bombardat de două ori o adunare de soldați israelieni în apropierea satului Aita al-Shaab din sudul Libanului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Israelul a anunțat joi eliminarea lui Yahya Sinwar, liderul suprem al Hamas și arhitectul atacurilor din 7 octombrie 2023.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Conform declarațiilor IDF, trei militanți au fost eliminați într-un atac asupra unei clădiri, iar autoritățile israeliene au analizat cadavrul lui Sinwar pentru a-i confirma identitatea.

Conform radioului armatei israeliene, ciocnirile din Tal al-Sultan, în care se crede că Sinwar a fost ucis, au avut loc astăzi în zori. Soldații au detectat mișcări suspecte la ultimul etaj al unei clădiri și un tanc a deschis focul asupra acesteia.

La ceva timp după bombardament, soldații au trimis o dronă în clădire și au putut să-i identifice fața.

Cele șase persoane răpite care au fost ucise și ale căror cadavre au fost recuperate dintr-un tunel subteran din Rafah au fost folosite ca scuturi umane pentru liderul Hamas, Yahya Sinwar.

Citește și