LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 378. Forțele isreliene au ucis liderul Hamas, Yahya Sinwar

UPDATE ORA 8:00

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a acuzat Israelul că interzice accesul specialiștilor medicali în Gaza pentru a sprijini clinicile din enclava asediată, potrivit agenției germane de știri DPA.

OMS a declarat că opt organizații și peste 50 de specialiști au fost afectați de blocada impusă de Israel începând cu luna august.

Specialiștii, care intenționau să ofere diverse servicii medicale pacienților și sprijin psihologic personalului medical, au fost împiedicați să lucreze în unități medicale precum Spitalul European Gaza și Spitalul Nasser.

UPDATE ORA 07:00

Gruparea Hezbollah afirmă că a țintit soldați israelieni cu obuze de artilerie după ce i-a reperat la periferia orașului Kfar Kila din Liban.

Într-o declarație, gruparea a adăugat că forțele sale au bombardat de două ori o adunare de soldați israelieni în apropierea satului Aita al-Shaab din sudul Libanului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Israelul a anunțat joi eliminarea lui Yahya Sinwar, liderul suprem al Hamas și arhitectul atacurilor din 7 octombrie 2023.

Conform declarațiilor IDF, trei militanți au fost eliminați într-un atac asupra unei clădiri, iar autoritățile israeliene au analizat cadavrul lui Sinwar pentru a-i confirma identitatea.

Conform radioului armatei israeliene, ciocnirile din Tal al-Sultan, în care se crede că Sinwar a fost ucis, au avut loc astăzi în zori. Soldații au detectat mișcări suspecte la ultimul etaj al unei clădiri și un tanc a deschis focul asupra acesteia.

La ceva timp după bombardament, soldații au trimis o dronă în clădire și au putut să-i identifice fața.

Cele șase persoane răpite care au fost ucise și ale căror cadavre au fost recuperate dintr-un tunel subteran din Rafah au fost folosite ca scuturi umane pentru liderul Hamas, Yahya Sinwar.

Exit mobile version