LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 382. Israelul negociază termenii unui acord de pace în Gaza

TOPSHOT - Palestinians evacuate the area following an Israeli airstrike on the Sousi mosque in Gaza City on October 9, 2023. Israel continued to battle Hamas fighters on October 9 and massed tens of thousands of troops and heavy armour around the Gaza Strip after vowing a massive blow over the Palestinian militants' surprise attack. (Photo by Mahmud HAMS / AFP) (Photo by MAHMUD HAMS/AFP via Getty Images)

UPDATE ORA 08:00 – Stare de urgență declarată în Tel Aviv

Tot traficul aerian de pe aeroportul Ben Gurion a fost oprit, iar armata israeliană a declarat stare de urgență în zona Tel Aviv.

Hezbollah a declarat că a bombardat cu rachete zona Nirit din suburbiile Tel Aviv din Israel, rezultând explozii mari.

UPDATE ORA 07:00 – Arestări în timp ce armata israeliană ia cu asalt tabăra de refugiați Arroub

Armata israeliană a făcut raiduri și percheziții în casele din tabăra aflată la nord de Hebron, în Cisiordania ocupată, relatează agenția de presă Wafa.

Forțele israeliene au arestat „mai mulți tineri” și i-au agresat pe alții, potrivit Wafa.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Șefii serviciilor secrete din Israel și Egipt au discutat despre un acord de încetare a focului în Gaza, în timp ce Guvernul Israelului a trimis la Casa Albă un raport în care sunt specificați termenii unei păci în Liban.

Între timp, bombardamentele din Gaza și Liban s-au intensificat.

Ministerul sănătății din Gaza a raportat 80 de morți în urma raidurilor de duminică, iar la Beirut au fost atacate centrul de informații și financiar al Hezbollah, alături de o facilitate subterană pentru asamblarea rachetelor.

Exit mobile version