• Danemarca, care este membră NATO, a declarat că va include această finanțare pentru Ucraina în cadrul obligațiilor sale de alianță.
  • Se așteaptă ca membrii NATO să aloce 2% din PIB-ul lor pentru cheltuielile de apărare.
  • Peste 150 de nave care transportă cereale și alte încărcături au traversat coridorul ucrainean al Mării Negre.

21:00 – Trupele rusești continuă încercările de a avansa în apropiere de Avdiivka

În ultimele 24 de ore, forțele Kievului au respins atacurile la nord-est, vest și sud-vest de Avdiivka, potrivit rapoartelor Statului Major ucrainean.

În ultima zi, Rusia a efectuat lovituri aeriene în sprijinul operațiunilor terestre menite să încercuiască orașul de la periferia orașului Donețk.

13:00 – Kievul a fost lovit de cel mai mare atac cu drone de la începutul războiului

Rusia a lansat cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de când a început invazia sa la scară largă în Ucraina anul trecut, a declarat primarul orașului.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Locuitorii au fost treziți de explozii înainte de zorii zilei de sâmbătă și, timp de mai bine de șase ore, bubuiturile apărării aeriene a Kievului au răsunat în tot orașul.

Au fost valuri după valuri de atacuri dinspre nord și est.

Oficialii au declarat că peste 75 de drone Shahed, de fabricație iraniană, au fost trase asupra capitalei, iar 74 au fost doborâte.

09:00 -Zelenski face noi declarații

Președintele Volodimir Zelenski a afirmat sâmbătă că Ucraina a fost ținta unui atac al Rusiei, care a lansat peste 70 de drone Shahed în timpul nopții. Cu toate acestea, majoritatea dronelor au fost interceptate și doborâte, conform informațiilor furnizate de Reuters. Zelenski a caracterizat acest atac, desfășurat într-o perioadă în care Ucraina comemorează Holodomorul din 1932-1933, o foamete provocată de Stalin ce a dus la moartea a milioane de ucraineni, drept un act „terorist”.

08:00 – Atac cu drone la Kiev

Un atac în masă cu drone a lovit sâmbătă diferite cartiere din Kiev, a declarat un martor ocular, iar primarul Vitali Klitschko a declarat că fragmente din dronele doborâte au lovit locuințe și alte clădiri, rănind două persoane, conform Reuters.

02:00 – Ruşii bombardează Kievul

Trupele ruse au lansat mai multe atacuri cu drone în Kiev la primele ore ale zilei de 25 noiembrie, rănind un copil de 11 ani şi distrugând infrastructura civilă din cartierul Solomianskyi al oraşului, a informat primarul Kievului, Vitalii Klitschko, prin Telegram.

01:00 – Aproximativ 650.000 de bărbaţi apţi de înrolare au părăsit Ucraina spre Europa

Aproximativ 650.000 de bărbaţi ucraineni cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani au părăsit Ucraina spre Europa de la începutul invaziei ruseşti, relatează BBC.

00:00 – Danemarca sprijină Ucraina

Danemarca își va crește sprijinul militar pentru Ucraina cu 302 milioane de lire sterline în acest an, a declarat Ministerul Apărării. Aceasta se adaugă la cele 629 de milioane de lire sterline pe care s-a angajat deja să le cheltuiască pentru donații militare pentru Kiev, scrie Sky News.

Danemarca, care este membră NATO, a declarat că va include această finanțare pentru Ucraina în cadrul obligațiilor sale de alianță. Se așteaptă ca membrii NATO să aloce 2% din PIB-ul lor pentru cheltuielile de apărare.

De asemenea, Danemarca a declarat că va aloca aproximativ 2,7 miliarde de lire sterline pentru Ucraina între 2025 și 2027.

Potrivit ambasadorului SUA la Kiev, peste 150 de nave care transportă cereale și alte încărcături au traversat coridorul ucrainean al Mării Negre.

Infrastructura de cereale a fost vizată de Rusia de când aceasta a ieșit dintr-un acord negociat de ONU și Turcia care permitea trecerea în siguranță a navelor în Marea Neagră la începutul acestui an. Acest lucru a făcut mult mai dificilă intrarea și ieșirea în siguranță a navelor care transportă cereale în și din Ucraina – totuși, acest ultim raport va reprezenta o încurajare pentru autorități.

Citește și