• Alte trei nave au trecut prin coridoarele umanitare din Marea Neagră pentru a încărca în porturile ucrainene în această săptămână.
  • Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă comune cu Volodimir Zelenski, mai multe măsuri de sprijin pentru Ucraina.
  • Președintele Volodimir Zelenski a acordat două distincții de stat unor voluntari polonezi în timpul unei escale.

UPDATE ORA 15

Trei persoane au fost ucise în ultimele lovituri rusești asupra regiunilor sud-ucrainene Zaporizhzhia și Kherson în cursul nopții.

Rusia a tras asupra a 25 de locații din Zaporizhzhia, a declarat Malashko, avariind case și infrastructură.

UPDATE ORA 13

Ucraina a anunțat că atacul său cu rachete asupra sediului central al flotei rusești din Marea Neagră din Crimeea a lovit o adunare a unor înalți oficiali navale, provocând victime în rândul comandanților de top și soldându-se cu zeci de morți și răniți.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
ELVEȚIA CÂȘTIGĂ EUROVISION 2024
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN

Atacul cu rachete a fost lansat de Kiev vineri dimineață, vizând flota situată în orașul portuar Sevastopol din Crimeea, care se află în prezent sub ocupație rusă.

UPDATE ORA 10

Este „foarte probabil” ca civilii ruși să se fi confruntat cu probleme cu benzină și motorină în ultimele săptămâni, a declarat Ministerul britanic al Apărării (MoD).

Acesta a declarat că Rusia a suspendat aproape toate exporturile de motorină și benzină pentru a-și stabiliza piețele interne la 21 septembrie.

UPDATE ORA 8

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a respins planul de pace în 10 puncte al Ucrainei și a avertizat că conflictul va fi rezolvat pe câmpul de luptă dacă Occidentul își va continua implicarea.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Alte trei nave au trecut prin coridoarele umanitare din Marea Neagră pentru a încărca în porturile ucrainene în această săptămână, a declarat sâmbătă ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget A. Brink, scrie CNN.

„Două nave de plecare care transportă cereale destinate unor porturi din Africa, Asia și Orientul Mijlociu sunt acum în drum spre Bosfor”, a adăugat Brink într-o postare pe X, cunoscut oficial sub numele de Twitter.

„În pofida retragerii Rusiei din Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră, Ucraina își continuă eforturile de a hrăni lumea”.