• Soldații ucraineni au reacționat cu o operațiune de răzbunare împotriva militarilor ruși care au executat prizonieri, ignorându-le predarea.
  • Imaginile din dronă au surprins o crimă de război comisă de ruși, arătând execuția a trei soldați ucraineni.
  • Un echipaj de șase soldați într-un vehicul Bradley, furnizat de SUA, a investigat adăposturile unde se ascundeau trupele rusești, într-o misiune coordonată de comandantul lor.

UPDATE 14:30-Avon este criticat pentru legăturile cu Rusia

Avon a fost criticat pentru legăturile sale cu Rusia, în ciuda războiului aflat în curs. La începutul conflictului, compania a declarat că oprește investițiile în Rusia, unde are o bază mare de muncitori, și că pune capăt exporturilor din fabrica sa din Rusia către alte părți ale lumii. A spus că nu va închide operațiunile în întregime, deoarece există lucrători locali care depind de acele locuri de muncă.

„Credem că restricționarea accesului lor la produse ar avea un impact imens asupra femeilor și copiilor de acolo”, a spus compania, care face parte din compania braziliană de cosmetice Natura & Co.

Cu toate acestea, compania încă recrutează noi agenți de vânzări în Rusia, recruților li s-au oferit premii, bonusuri în numerar și chiar vacanțe pentru atingerea țintelor. Acest lucru a fost criticat puternic de cercetători și militanți, care au acuzat Avon de „spălare morală” în Rusia, unde este marca numărul unu de parfumuri. Steven Tian, ​​parte a unei echipe de cercetători de la Universitatea Yale care urmărește ce au făcut companiile ca răspuns la războiul din Ucraina susține: „Nu există nicio scuză pentru a continua să finanțăm mașina de război a lui Putin și a fost timp mai mult decât suficient pentru a permite companiilor să iasă într-un mod ordonat”.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Un purtător de cuvânt al Avon a declarat: „Avon Rusia sprijină femeile din Rusia prin activități finanțate local pentru a-și susține afacerile de vânzare socială. Considerăm acest lucru ca un sprijin esențial pentru femeile ale căror mijloace de existență depind de afacerea lor Avon.”

UPDATE 12.30-Ministerul Apărării din Marea Britanie: atacurile birourilor de înrolare ruse semnalează nemulțumirea față de război

Au avut loc 220 de atacuri asupra birourilor militare ruse de la începutul războiului din Ucraina în februarie 2022, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit în briefing-ul zilnic de informații. Din iulie 2023, au avut loc 113 incidente, o dublare a atacurilor asupra birourilor de înrolare în ultimele șase luni.

În timp ce Serghei Naryshkin , directorul serviciului rus de informații externe, i-a acuzat pe cei responsabili de atacuri ca acționează la ordinul oficialilor occidentali, Ministerul Apărării din Marea Britanie consideră că „creșterea atacurilor este datorită unui sentiment mai mare de nemulțumire față de război în rândul populației ruse”.

UPDATE 11:00-Oficialii corupți ai Ministerului ucrainean al Apărării au conspirat pentru a deturna aproape 40 de milioane de dolari

Oficialii Ministerului Apărării au conspirat cu angajații unei firme de armament ucrainene pentru a deturna aproape 40 de milioane de dolari alocați pentru cumpărarea a 100.000 de obuze de mortar, a declarat serviciul de securitate al Ucrainei. Associated Press relatează că cinci persoane au fost puse sub acuzare, o persoană reținută că încerca să treacă granița cu Ucraina. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 12 ani de închisoare.

Ancheta datează din august 2022, când oficialii au semnat un contract pentru obuze de artilerie în valoare de 1,5 miliarde de grivne (39,6 milioane de dolari) cu firma de arme Lviv Arsenal, a declarat serviciul de securitate. Angajații companiei trebuiau să transfere fondurile unei întreprinderi înregistrate în străinătate, care urma să livreze apoi muniția în Ucraina. Dar bunurile nu au fost niciodată livrate, iar banii au fost trimiși în diferite conturi din Ucraina și Balcani, au spus anchetatorii.

Fondurile au fost confiscate de atunci și vor fi returnate la bugetul de apărare al țării, a declarat procurorul general al Ucrainei. Corupția a fost un obstacol major în încercarea Kievului de a adera la Uniunea Europeană și NATO, oficialii din ambele blocuri cerând reforme pe scară largă împotriva corupției înainte ca Kievul să li se alăture.

Volodimir Zelenski a fost ales pe o platformă anticorupție. Administrația sa a descris recentele concedieri ale oficialilor de rang înalt, în special pe cea a lui Ivan Bakanov, fostul șef al serviciului de securitate de stat, în iulie 2022, ca dovadă a eforturilor lor de a repera greșeala.

UPDATE 9:00-Atacuri ruseşti cu rachete şi drone în Ucraina. Zona industrială a fost vizată

Rachete ruseşti au lovit un sit industrial din oraşul Kremenciuk din centrul Ucrainei, provocând un incendiu, a declarat guvernatorul local.

Filip Pronin, guvernatorul regiunii Poltava, a scris pe aplicaţia de mesagerie Telegram că două rachete balistice ruseşti au lovit ţinta din oraş. Ulterior, el a raportat că nu au existat victime în incident.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un contingent mic de soldați din cadrul Brigăzii 47 Mecanizate ucrainene a efectuat o operațiune de răzbunare împotriva unui grup de militari ruși care au executat prizonieri pe front, chiar și în ciuda faptului că aceștia se predaseră.

„Soldații ucraineni au filmat din dronă o crimă de război comisă de ruși. Înregistrarea arată cum ocupanții ruși au împușcat de la mică distanță trei soldați ucraineni”, se arată în prezentarea clipului video postat de Ukrainian Witness.

Un echipaj format din șase soldați, călătorind într-un vehicul de luptă Bradley furnizat de Statele Unite, au plecat într-o misiune coordonată de comandantul lor. Ajunși în zona identificată ca fiind ținta, au cercetat adăposturile săpate în pământ în care se ascundeau trupele rusești.

„I-am lichidat pe toți. Le-am propus să se predea, dar nu auzit sau ceva de genul ăsta. Nu s-a predat niciunul, toți monștrii ăștia au fost lichidați”, mai spune soldatul ucrainean.