Klaus Iohannis promite o „reconstruire din temelii” a sistemului sanitar: „Sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat”

Sursa foto: Captură video youtube.com/ Administrația Prezidențială
  • Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19
  • Klaus Iohannis a promis o „reconstruire din temelii” a sistemului sanitar din România
  • Klaus Iohannis: Împreună cu guvernul sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat de fapt după 1989
  • Declarațiile vin după o ședință de evaluare a măsurilor luate în criza COVID-19, la care au participat Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Raed Arafat și reprezentanți ai unor spitale

Cele mai importante declarații:

Am avut o discuție foarte tehnică pe un domeniu de mare importanță, dar de multe ori neglijat – echipamentele medicale și rețelele de electricitate din spitalele publice. Am abordat modul lor de întreținere, într-o perioadă de mare presiune pe sistemul medical.

Specialiștii au prezentat o evaluare națională a infrastructurii rețelelor de gaze în secțiile ATI din spitalele publice, secții suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

A fost prezentat o analiză a defecțiunilor care pot apărea. Pentru a avea o imagine mai corectă asupra situației la zi, am cerut ministerului Sănătății și experților o analiză a contractelor de service și de mentenanță.Un rol important îl are resursa umană, inginerii medicali.

Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare.

Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru sistemul medical, care a scos în evidență toate deficiențele structurale, neglijate de ani de zile.