• Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, cu privire la gestionarea epidemiei Covid-19
  • Klaus Iohannis a promis o „reconstruire din temelii” a sistemului sanitar din România
  • Klaus Iohannis: Împreună cu guvernul sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat de fapt după 1989
  • Declarațiile vin după o ședință de evaluare a măsurilor luate în criza COVID-19, la care au participat Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Raed Arafat și reprezentanți ai unor spitale

Cele mai importante declarații:

Am avut o discuție foarte tehnică pe un domeniu de mare importanță, dar de multe ori neglijat – echipamentele medicale și rețelele de electricitate din spitalele publice. Am abordat modul lor de întreținere, într-o perioadă de mare presiune pe sistemul medical.

Specialiștii au prezentat o evaluare națională a infrastructurii rețelelor de gaze în secțiile ATI din spitalele publice, secții suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

A fost prezentat o analiză a defecțiunilor care pot apărea. Pentru a avea o imagine mai corectă asupra situației la zi, am cerut ministerului Sănătății și experților o analiză a contractelor de service și de mentenanță.Un rol important îl are resursa umană, inginerii medicali.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma din sănătate, aflat în plin proces de elaborare.

Traversăm o perioadă extrem de dificilă pentru sistemul medical, care a scos în evidență toate deficiențele structurale, neglijate de ani de zile.