• Ministrul de Interne a vorbit luni despre asasinatul comis sâmbătă.
  • Lucian Bode: „România e o țară sigură, e un caz singular”.
  • Lucian Bode: „Ancheta o fac cei mai buni specialiști ai Poliției Române”.
  • Liviu Chesnoiu: „A fost pus ceva sub scaun, nu sub mașină. Dacă era sub mașină, sărea mașina cu totul. Așa, la interior, a zburat doar plafonul”.

Ministrul de Interne a vorbit luni despre asasinatul comis sâmbătă la Arad, unde un om de afaceri a murit, după ce mașina i-a fost aruncată în aer.

Lucian Bode spune că e primul caz de acest gen, de la Revoluție încoace, deci românii n-au de ce să se teamă. Șeful MAI dă asigurări că România are specialiști capabili să rezolve cazul.

„De aceea, afirm cu toată responsabilitatea, vorbim de un caz singular, că România este o ţară sigură. Cunosc modul de operare şi de acţiune al instituţiilor statului român, nivelul de implicare, profesionalismul lor, vorbim de un caz singular şi în paralel de o acţiune a celor mai buni specialişti ai Poliţiei Române”, a spus Lucian Bode.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Anchetatorii nu i-au audiat pe angajații vulcanizării unde a mers victima

Cei mai buni specialiști ai Poliției Române nu i-au chemat însă până acum la audieri pe angajații vulcanzării unde omul de afaceri a fost cu mașina, cu doar cinci zile înainte ca Mercedesul să sară în aer.

„Deocamdată nu am fost audiați. Au fost la noi vreo 5 echipaje, au luat camerele, tot ce s-a putut și, mai departe dânșii, să își facă meseria cum ar trebui să fie. La audieri nu am fost”, a spus Marius Stoia, patronul vulcanizării.

Valeriu Șuhan: „Românii sunt un popor cuminte”

„Domnul ministru Bode are, într-adevăr, dreptate. România este o țară sigură. Nu știu în ce măsură această stare de fapt i se datorează domniei sale sau activității poliției, dar cu siguranță, românii sunt un popor cuminte. Starea infracțională în România nu este o stare infracțională îngrijorătoare și asta nu de ieri, de azi, ci demult”, a explicat Valeriu Șuhan, fost ofițer de Poliție Judiciară.

Lucian Bode: „Prefectul să-și vadă de campania de vaccinare”

Îngrijorătoare e însă atitudinea ministrului de Interne când reporterii îi atrag atenția că autorul crimei cu premeditare s-ar putea să fi plecat demult din România, pentru că locul faptei e la doar 20 de minute de graniță.

„Prefectul judeţului spune că nu este exclus ca autorii acestei tragedii să fi plecat în străinătate. Vama este foarte aproape acolo. Am văzut această declaraţie. Recomand domnului Prefect să fie foarte concentrat la campania naţională de vaccinare”, a mai spus Lucian Bode.

Liviu Chesnoiu: „A fost pus ceva sub scaun, nu sub mașină. Dacă era sub mașină, sărea mașina cu totul. Așa, la interior, a zburat doar plafonul”

„L-am auzit pe domnul ministru de Interne dând acel comunicat liniștitor. Trebuie să ne abținem de la comentarii despre ce fac respectivii infractori pentru că le dăm lor de gândit.

În psihologia judiciară, se pornește în cazul unei astfel de crime comandate de la victimă. Cine este victima, după acel blazon, după acele afaceri poate de paravan, poate se află altceva. Dacă facem o analiză mai atentă, vedem că i s-a incendiat casa în urmă cu ceva timp. I s-a furat o sumă mare de bani cu seif cu tot.

Poate face parte din lumea aceasta. Nu se știe. Despre morți numai de bine. De două ori a fost atenționat, iar a treia oară nul-au iertat.

Cei mai buni criminaliști sunt acolo. Nu pui în vulcanizare așa ceva.

După umila mea părere, atunci când a băut cafeluța aceea, era un individ care tot dădea târcoale. Parcă a și fost văzut deschizând mașina. A pus ceva sub scaun, deci nu sub mașină. De asta a zburat plafonul, de asta erau geamurile țăndări și ușile deschise. Dacă era pusă sub mașină, sărea mașina cu totul. Dar mașina a rămas pe loc și a apărut incendiul după aceea”, a spus Liviu Chesnoiu.