• Truss a spus că nu a apreciat puterea rezistenței cu care se va confrunta în fața planurilor sale.
  • Truss a fost forțată să demisioneze din funcția de prim-ministru.
  • Ea a susținut că guvernul a fost transformat într-un țap ispășitor” pentru evoluții care se pregăteau de ceva timp.

Liz Truss a declarat că partidul său nu i-a oferit niciodată o șansă realistă de a-și pune în aplicare agenda radicală de reducere a taxelor.

Într-un eseu de 4.000 de cuvinte publicat în Sunday Telegraph, Truss și-a susținut planurile de stimulare a creșterii economice, susținând că acestea au fost doborâte de establishmentul economic de stânga”. Acestea sunt primele comentarii publice pe care fostul premier le-a făcut în urma demisiei sale.

Ea a spus că nu a fost lipsită de vină” pentru deznodământul mini-bugetului. Truss a fost forțată să demisioneze după ce ea și pachetul de 45 de miliarde de lire sterline al cancelarului Kwasi Kwarteng de reduceri de taxe nefinanțate a panicat piețele și a dus lira sterlină la un minim record.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Scurta perioadă de timp petrecută la putere – 49 de zile – a transformat-o în cel mai scurt mandat de prim-ministru din istoria Regatului Unit. Truss a declarat că, deși experiența din toamna trecută a fost dureroasă pentru mine personal”, ea crede că, pe termen mediu, politicile sale ar fi dus la creșterea economică și, prin urmare, la scăderea datoriei.

Ea a susținut că guvernul a fost transformat într-un țap ispășitor” pentru evoluții care se pregăteau de ceva timp. Sincer, și noi împingeam apa în sus. O mare parte a mass-media și a sferei publice mai largi devenise nefamiliarizată cu argumentele cheie privind politica fiscală și economică și, în timp, sentimentul s-a deplasat spre stânga”, a scris ea.

În mod regretabil, guvernul a devenit un țap ispășitor util pentru problemele care se pregăteau de mai multe luni”. De asemenea, ea a spus că nu a apreciat puterea rezistenței cu care se va confrunta în fața planurilor sale – inclusiv planurile de eliminare a ratei maxime de 45p a impozitului pe venit.