• Marți, ministrul britanic de externe Liz Truss a primit sprijin din partea lui Jacob Rees-Mogg, ministrul oportunităților Brexit, și Nadine Dorries, ministrul culturii, poziționând-o ca „Johnsonită”.
  • Ea este văzută de conservatori ca fiind candidatul care are șansa de a deveni șef al guvernului în locul lui Rishi Sunak, fostul cancelar al Trezoreriei.
  • Începând de marți, Sunak conduce cursa pentru a deveni următorul prim-ministru, în timp ce Truss se află pe locul al treilea.

Marți, ministrul britanic de externe Liz Truss a primit sprijin din partea lui Jacob Rees-Mogg, ministrul oportunităților Brexit, și Nadine Dorries, ministrul culturii, poziționând-o ca „Johnsonită”. Ea este văzută de conservatori ca fiind candidatul care are șansa de a deveni șef al guvernului în locul lui Rishi Sunak, fostul cancelar al Trezoreriei, scrie BAHA.

Rees-Moggs a declarat că sprijinul său pentru Truss provine din faptul că aceasta se opune creșterii taxelor, spre deosebire de Sunak, pe care l-a considerat „conservatorism propriu-zis”. Dorries a fost de acord cu comentariul lui Rees-Moggs cu privire la impozitare și a adăugat că o consideră pe Truss o eurosceptică. Ministrul culturii a afirmat că sprijinul suplimentar vine din faptul că Truss este femeie.

Începând de marți, Sunak conduce cursa pentru a deveni următorul prim-ministru, în timp ce Truss se află pe locul al treilea.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE