Liz Truss obține sprijinul a încă 2 miniștri pentru cursa pentru funcția de premier

Sursă: Twitter/Lizz Truss
  • Marți, ministrul britanic de externe Liz Truss a primit sprijin din partea lui Jacob Rees-Mogg, ministrul oportunităților Brexit, și Nadine Dorries, ministrul culturii, poziționând-o ca „Johnsonită”.
  • Ea este văzută de conservatori ca fiind candidatul care are șansa de a deveni șef al guvernului în locul lui Rishi Sunak, fostul cancelar al Trezoreriei.
  • Începând de marți, Sunak conduce cursa pentru a deveni următorul prim-ministru, în timp ce Truss se află pe locul al treilea.

Marți, ministrul britanic de externe Liz Truss a primit sprijin din partea lui Jacob Rees-Mogg, ministrul oportunităților Brexit, și Nadine Dorries, ministrul culturii, poziționând-o ca „Johnsonită”. Ea este văzută de conservatori ca fiind candidatul care are șansa de a deveni șef al guvernului în locul lui Rishi Sunak, fostul cancelar al Trezoreriei, scrie BAHA.

Rees-Moggs a declarat că sprijinul său pentru Truss provine din faptul că aceasta se opune creșterii taxelor, spre deosebire de Sunak, pe care l-a considerat „conservatorism propriu-zis”. Dorries a fost de acord cu comentariul lui Rees-Moggs cu privire la impozitare și a adăugat că o consideră pe Truss o eurosceptică. Ministrul culturii a afirmat că sprijinul suplimentar vine din faptul că Truss este femeie.

Începând de marți, Sunak conduce cursa pentru a deveni următorul prim-ministru, în timp ce Truss se află pe locul al treilea.