• Aflată în cursa pentru funcţia de preşedinte al Partidului Conservator şi cea de prim-ministru al Marii Britanii, Truss a exclus implicarea directă” a trupelor Marii Britanii dacă va ajunge la conducerea guvernului, dar a afirmat că este gata să apese butonul nuclear dacă este necesar, chiar dacă ar însemna ANIHILAREA GLOBALĂ”.
  • Secretarul britanic de Externe a anticipat invadarea Ucrainei de pe 20 februarie 2022, dar a şi avertizat că Putin plănuieşte să reconstruiască Uniunea Sovietică prin anexarea statelor baltice, a Georgiei şi a Republicii Moldova”.
  • La aniversarea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, ea a declarat că Marea Britanie va oferi Ucrainei un pachet general de sprijin umanitar, economic şi militar în valoare de 2 miliarde de dolari.

Aflată în cursa pentru funcţia de preşedinte al Partidului Conservator şi cea de prim-ministru al Marii Britanii, Liz Truss a exclus implicarea directă” a trupelor Marii Britanii dacă va ajunge la conducerea guvernului, dar a afirmat că este gata să apese butonul nuclear dacă este necesar, chiar dacă ar însemna ANIHILAREA GLOBALĂ”.

Secretarul britanic de Externe a anticipat invadarea Ucrainei de pe 20 februarie 2022, dar a şi avertizat că Putin plănuieşte să reconstruiască Uniunea Sovietică prin anexarea statelor baltice, a Georgiei şi a Republicii Moldova”.

În cabinetul premierului Boris Johnson care a oferit Ucrainei armament,  artilerie anti-aeriană şi anti-tanc, provizii, ajutor financiar şi instrucţie militară şi a permis voluntarilor britanici să se înroleze în Legiunea Străină Ucraineană, ea a fost cea mai vocală împotriva agresiunii ruse, mai ales în privinţa sancţionării Rusiei.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

La  aniversarea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, ea a declarat că Marea Britanie va oferi Ucrainei un pachet general de sprijin umanitar, economic şi militar în valoare de 2 miliarde de dolari.

Într-un interviu acordat televiziunii FRANCE 24 la 1 iulie 2022,  Liz Truss susţine că Regatul Unit este pregătit să continue să sprijine Ucraina atât timp cât este nevoie pentru ca Kievul să respingă armata rusă”.

Vorbind pentru BBC într-un interviu pe 21 iulie, Truss a exclus „implicarea directă” a trupelor Marii Britanii dacă va deveni prim-ministru, dar a afirmat într-un alt interviu de pe 24 august pentru Independent, că este „gata să apese butonul nuclear dacă este necesar, chiar dacă ar însemna ANIHILAREA GLOBALĂ”.

Truss s-a angajat deja să mărească cheltuielile pentru apărare la trei procente din PIB până în 2030:

Era complezenţei faţă de Rusia s-a încheiat. Trăim într-o lume din ce în ce mai periculoasă, iar securitatea noastră este mai ameninţată decât a fost în ultimele decenii”, a transmis secretarul pentru Express pe 28 august.