Liz Truss spune că este pregătită să fie un prim-ministru nepopular, în timp ce elimină plafonul de bonusuri pentru bancheri

Liz Truss spune că este pregătită să fie un prim-ministru nepopular, în timp ce se pregătește să elimine plafonul de bonusuri pentru bancheri și să îi lase pe cei bogați să se îmbogățească și mai mult. Se așteaptă ca liderul conservator să elimine limitele privind sumele pe care bancherii le pot adăuga la salariile lor. Ea susține că astfel de măsuri împiedică creșterea economică.

Întrebată de la observatorul de la etajul 102 al Empire State Building din New York, unde participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, dacă este pregătită să fie nepopulară, ea a declarat pentru Sky News: „Da, da, sunt. Ceea ce este important pentru mine este să creștem economia britanică, pentru că asta este ceea ce va aduce în cele din urmă salarii mai mari, mai multe investiții în orașele din întreaga țară – asta este ceea ce va aduce în cele din urmă mai mulți bani în buzunarele oamenilor. Pentru a obține această creștere economică, Marea Britanie trebuie să fie competitivă. Dacă mărim impozitele, dacă avem taxe arbitrare pentru companiile energetice, dacă avem un impozit pe profit ridicat, nu vom avea parte de investiții și creștere economică.”

Ea a fost nevoită să recunoască faptul că planurile sale de reducere a impozitelor îi vor avantaja inițial mai mult pe cei bogați decât restul societății. Dar ea a făcut anunț: Nu accept acest argument că reducerea taxelor este cumva nedreaptă. Ceea ce știm este că persoanele cu venituri mai mari plătesc în general mai multe impozite, astfel încât atunci când se reduc taxele există adesea un beneficiu disproporționat, deoarece aceste persoane plătesc mai multe impozite în primul rând. Ar trebui să ne stabilim politica fiscală pe baza a ceea ce va ajuta țara noastră să devină de succes, ceea ce va duce la o economie de care să beneficieze toată lumea din țara noastră. Ceea ce nu accept este ideea că reducerile de taxe pentru întreprinderi nu ajută oamenii în general.”

Confirmând că va anula o creștere planificată a impozitului pe profit de la 19% la 25%, ea a declarat pentru BBC: Trebuie să luăm decizii dificile pentru a ne îndrepta economia. Trebuie să ne uităm la toate ratele de impozitare, astfel încât impozitul pe profit trebuie să fie competitiv față de alte țări pentru a putea atrage aceste investiții.”

Truss se întâlnește cu președintele american Joe Biden, în marja Adunării Generale a Națiunilor Unite de la New York, iar cei doi ar putea avea o confruntare pe tema politicii fiscale. Înaintea întâlnirii lor, Biden a scris pe Twitter: M-am săturat de economia de tip trickle-down”. Nu a funcționat niciodată. Construim o economie de jos în sus și de la mijloc în sus.”

Dar Truss, care susține reducerile de taxe pentru a stimula creșterea economică, a declarat pentru BBC: Trebuie să luăm decizii dificile pentru a ne îndrepta economia. Trebuie să analizăm toate ratele de impozitare.”

Susținând economia de tip trickle-down, Truss a declarat pentru Sky News: Ceea ce nu accept este ideea că reducerile de impozite pentru întreprinderi nu ajută oamenii în general. Bineînțeles că îi ajută pe oameni în general, pentru că dorim ca întreprinderile să fie mai productive, dorim mai multe investiții, ceea ce înseamnă în cele din urmă locuri de muncă, creștere economică și investiții în toată țara noastră.”

Exit mobile version