• În 2008, Joe Biden a discutat cu reporterul Nicole Gaudiano despre viitorul său politic.
  • El spune că se așteaptă să candideze pentru realegere în 2024.
  • Biden spunea în trecut că nu are nicio intenție de a candida din nou la Casa Albă.

Președintele Joe Biden a declarat că intenționează să candideze pentru realegere în 2024. Biden a vorbit cu un reporter de câteva ori despre planurile sale în preajma alegerilor prezidențiale democrate din Iowa, în luna ianuarie a acelui an. Președintele a spus în acea zi că va continua campania sa cel puțin până la sfârșitul lunii, indiferent de ceea ce vor decide participanții la adunările electorale din Iowa.

A renunțat câteva ore mai târziu. A spus că nu exista nicio șansă ca el să devină vicepreședinte. Dar, în cele din urmă, a existat. Și a mai spus că nu are nicio intenție de a candida din nou la Casa Albă.

Aliații lui Biden au spus că președintele care va avea în curând 80 de ani este încă motivat de agenda sa, de obligația sa față de țară și de a face tot ceea ce este necesar pentru a-l împiedica pe fostul președinte Donald Trump să se întoarcă în Biroul Oval. În mod sigur, se pare că va candida, iar Casa Albă spune că plănuiește să o facă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În trecut, Biden a declarat după ce a fost întrebat dacă ar ocupa funcția de secretar de stat, spunând că „absolut, categoric, categoric, fără echivoc, shermanesc, nu”, a spus el atunci. „Nu. Nu. Nu aș fi secretarul de stat al nimănui, în nicio circumstanță la care m-aș putea gândi, și pot spune cu certitudine că nu aș fi vicepreședintele nimănui. Punct și de la capăt. Sfârșit de poveste. Garantat. Nu o voi face”

Mark Bowden l-a întrebat mai târziu pe Biden, pe atunci vicepreședinte, în biroul său din Aripa de Vest, despre acest citat maraton. El a scris că Biden „s-a aplecat pe spate, încrucișându-și mâinile mari în fața lui, și a ridicat din umeri”.