• Secretarul american al Apărării spune că Statele Unite trebuie să se pregătească pentru un potenţial conflict viitor asemănător un pic cu „vechile războaie” care au devorat mult timp Pentagonul.
  • Lloyd Austin: „Modul în care luptăm în următorul război major va fi foarte diferit de modul în care am luptat în războaiele din trecut”.
  • Secretarul Apărării nu a menţionat în mod explicit rivali precum China sau Rusia.

În primul său discurs politic seminificativ, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat, vineri, că Statele Unite trebuie să se pregătească pentru un potenţial conflict viitor asemănător un pic cu „vechile războaie” care au devorat mult timp Pentagonul, potrivit Reuters.

Astfel, Austin a solicitat valorificarea progreselor tehnologice şi o mai bună integrare a operaţiunilor militare la nivel global pentru a „înţelege mai repede, a decide mai repede şi a acţiona mai repede”.

În timpul unei călătorii la Comandamentul SUA din Zona Pacific, cu baza în Hawaii, Lloyd Austin a declarat: „Modul în care luptăm în următorul război major va fi foarte diferit de modul în care am luptat în războaiele din trecut”. Însă, în ciuda afirmațiilor sale, secretarul Apărării nu a menţionat în mod explicit rivali precum China sau Rusia.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Între timp, armata SUA a început să-și retragă efectivele militare din Afganistan, la ordinele președintelui Joe Biden. Austin a recunoscut că a petrecut „majoritatea ultimelor două decenii executând ultimul dintre vechile războaie”.

„Nu putem prezice viitorul. Deci, ceea ce avem nevoie este amestecul potrivit de tehnologie, concepte operaţionale şi capabilităţi, toate legate între ele într-un mod de reţea atât de credibil, atât de flexibil şi atât de formidabil încât va face ca orice adversar să se oprească”, a mai spus șeful Pentagonului. Prevenirea unui conflict ar însemna crearea de „avantaje pentru noi şi dileme pentru ei”, a spus el.