Localitatea Gornet iese din carantină. Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul DSU

Localitatea Gornet iese din carantină. Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul DSU Sursă foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
  • Curtea de Apel Bucureşti a decis ca localitatea Gornet din judeţul Prahova să iasă din carantină, decizia nefiind definitivă. 
  • În schimb, instanţa a respins solicitarea Primăriei Gornet de a fi despăgubită de DSU.
  • Localitatea Gornet a fost carantinată pe 22 iulie, printr-un ordin semnat de Raed Arafat. 

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca localitatea Gornet din judeţul Prahova să iasă din carantină, decizia nefiind definitivă. Instanţa a respins însă solicitarea de despăgubiri din partea autorităţilor locale.

Decizia de azi a instanţei poate fi atacată cu recurs, în termen de două zile de la comunicare. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a decis instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, începând cu 22 iulie seara, după ce în decurs de două săptămâni în localitate ar fi fost depistate 15 cazuri de COVID-19.

Primăria Gornet, prin avocatul Bogdan Dimitru, a decis să atace în instanţă ordinul pentru carantinarea localităţii, semnat de Raed Arafat, şi să ceară de la DSU despăgubiri de 500.000 ca daune morale, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi”. Avocatul a anunţat apoi că schimbă capătul de cerere şi că va cere 4 milioane de euro despăgubiri drept daune materiale şi morale pentru locuitorii din Gornet.

În replică, DSU a transmis atunci că în ordinul de carantinare se regăsesc măsurile obligatorii pentru toate persoanele care locuiesc sau tranzitează zona respectivă, fiind permisă intrarea şi ieşirea persoanelor care muncesc în localitatea Gornet.