Locuitorii din Giurgiu, obligaţi să poarte măști în spații publice din 1 august

  • Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a adoptat vineri o decizie prin care se impune obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice
  • Este vorba de faleze, pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri şi locuri de joacă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a adoptat vineri o decizie prin care se impune obligativitatea purtării măştii de protecţie pe faleze, în pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri şi locuri de joacă. 

Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi: faleze, pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă. Excepţie fac următoarele categorii de persoane: persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Giurgiu. 

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în intervalul orar 23.00 – 6.00. 

În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul”, se arată în comunicat. 

Totodată, este intersiză desfăşurarea activităţii cu publicul pentru firmele din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 – 6.00. 

Toate măsurile intră în vigoare din 1 august.