• Șoferii pot cumpăra doar zece litri de benzină.
  • Un dealer auto din Kiev și-a epuizat stocul de mașini electrice.
  • Pentru achiziția unei mașini electrice, ucrainenii așteaptă cel puțin zece zile.

Locuitorii din Kiev trec la biciclete din cauza penuriei de combustibil din Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat la sfârșitul lunii aprilie că nu există soluții imediate pentru lipsa de combustibil. Însă a promis că va găsi un sistem de aprovizionare pentru a preveni un deficit.

Dar sarcina a devenit destul de dificilă după ce rafinăria din Kremenciuk a fost lovită de o rachetă rusească.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Nimeni nu vrea să petreacă una sau două zile la cozi, așteptând să afle dacă există benzină sau motorină, dacă este posibil să își facă plinul și să plece la serviciu. Bineînțeles, că oamenii vor trece la mașini electrice dacă nu vor să își piardă timpul.”, a spus Pavlo Yarmusevich, artist.

Din cauza cozilor interminabile și a lipsei de combustibil, tot mai mulți ucraineni vor să își achiziționeze autovehicule electrice.

„Este o perioadă foarte dificilă pentru ucraineni și chiar și pentru oamenii care și-au pierdut locurile de muncă, deoarece sunt gata să cumpere vehicule electrice pentru că trebuie să câștige bani, trebuie să conducă, trebuie doar să își ducă copiii în diferite locuri. Este clar. În prezent, popularitatea este din ce în ce mai mare și văd doar viitorul vehiculelor electrice.”, a spus Tetyana Skyrda, reprezentant vânzări auto.