• Logodnica jurnalistului saudit ucis, Jamal Khashoggi, a declarat că liderii mondiali nu ar trebui să păstreze relații diplomatice cu un „criminal”
  • Un raport al serviciilor de informații americane l-a implicat pe conducătorul de facto al Arabiei Saudite în uciderea jurnalistului
  • În timp ce Washingtonul a impus sancțiuni unora dintre cei implicați, a scutit însuși prințul moștenitor

Logodnica jurnalistului saudit ucis, Jamal Khashoggi, a declarat că liderii mondiali nu ar trebui să păstreze relații diplomatice cu un „criminal”, după ce un raport al serviciilor de informații americane l-a implicat pe conducătorul de facto al Arabiei Saudite în uciderea jurnalistului, relatează Reuters.

Khashoggi, un critic al prințului moștenitor saudit Mohammed bin Salman, a fost văzut ultima dată intrând în consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie 2018. Oficialii turci cred că trupul său a fost dezmembrat și îndepărtat. Rămășițele sale nu au fost găsite.

Un raport al serviciilor de informații americane publicat vinerea trecută susține că prințul Mohammed a aprobat operațiunea de ucidere sau capturare a lui Khashoggi în octombrie 2018. Guvernul saudit a negat orice implicare a prințului moștenitor și a respins concluziile raportului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În timp ce Washingtonul a impus sancțiuni unora dintre cei implicați, a scutit însuși prințul moștenitor.

„Faptul că s-a spus că nu vor exista sancțiuni împotriva persoanei care a dat ordinul să se comită infracțiunea a creat o dilemă ciudată în mintea tuturor. Dar acest lucru s-ar putea schimba în zilele următoare. Procesul de căutare a justiției este un proces lung, uneori nu este ușor. Cei de la putere trebuie să ia măsuri. Altfel își vor construi politicile pe termen scurt și mediu pe baza unei relații cu cineva care s-a dovedit a fi un criminal”, a spus Hatice Cengiz, logodnica lui Khashoggi, într-un interviu.